Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çalısı, cestrum, çiçeği, kolonya, melisa, nocturnum, parfüm

Melisa, Kolonya Çiçeği, Parfüm Çalısı (Cestrum Nocturnum)

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Melisa, Kolonya Çiçeği, Parfüm Çalısı (Cestrum Nocturnum)

Cestrum nocturnum 3,5 - 4 m ye kadar boylanabilen, tropik veya subtropik bölgelerde yetişen herdem yeşil bir çalı Hava sıcaklığı yeterli olmazsa yapraklarını döküyor Çok açık yeşil tubuler çiçekleri var çiçekler geceleri çok yoğun bir koku veriyor Bitki aşırı rüzgara hassas Birçok hibridi varHafif gölgeli ve korunaklı alanlarda daha başarılı sonuç veriyor Tohumla, daldırma ile veya yeşil tepe çeliğiyle üretiliyor

Bazı astım hastalarında ve allerjik bünyeli kişilerde aşırı, yoğun parfüm kokusunun tıkanmaya sebep olduğunu bizzat gördümBitkinin görsel olarak hiçbir özelliği ve güzelliği yok, sadece geceleri verdiği koku yüzünden yetiştiriliyor

Cestrum nocturnum 3,5 - 4 m ye kadar boylanabilen, tropik veya subtropik bölgelerde yetişen herdem yeşil bir çalı Hava sıcaklığı yeterli olmazsa yapraklarını döküyor Çok açık yeşil tubuler çiçekleri var çiçekler geceleri çok yoğun bir koku veriyor Bitki aşırı rüzgara hassas Birçok hibridi varHafif gölgeli ve korunaklı alanlarda daha başarılı sonuç veriyor Tohumla, daldırma ile veya yeşil tepe çeliğiyle üretiliyor

Bazı astım hastalarında ve allerjik bünyeli kişilerde aşırı, yoğun parfüm kokusunun tıkanmaya sebep olduğunu bizzat gördümBitkinin görsel olarak hiçbir özelliği ve güzelliği yok, sadece geceleri verdiği koku yüzünden yetiştiriliyor

Mor çiçekli cestrum (cestrum fasciculatum )

kırmızı çiçekli cestrum (Cestrum elegans)

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Melisa, Kolonya Çiçeği, Parfüm Çalısı (Cestrum Nocturnum)

Eski 04-18-2013   #2
Kayıtsız

Cevap : Melisa, Kolonya Çiçeği, Parfüm Çalısı (Cestrum Nocturnum)

kırmızı melisa çiçeklerinin kokusuz olduğunu okudum gerçekle alakası varmı yazarsanız sevinirim tşkrlr
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com