Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
camii, odabaşı, yanikapı

Odabaşı Camii Yanikapı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Odabaşı Camii Yanikapı

Odabaşı Camii Hakkında - Odabaşı Camii Mimarisi - Odabaşı Camii Tarihçesi - Mimar Sinan Eserleri
Has Odabaşı Behruz Ağa Camii, bir Mimar Sinan camiidir Etrafındaki yerleşim bölgesi de Odabaşı semti olarak adlandırılır Çapa'ya çıkan Başvekil caddesi ile Mevlanakapı caddesi ve Ahmet Vefik Paşa caddeleri kavşağındaki Odabaşı semtindedir Mevlanakapı caddesindeki anakapısından avluya girildiğinde Has Odabaşı Behruz Ağa'nın mezarı soldadır Sağda şadırvan, tuvalet,imam odaları vardır İkinci avlu kapısı kıble yönündeki caddededir

Behruz Ağa camii ahşap ve tek minarelidir Çatısı kırma çatıdır Dikdörtgen planlıdır ve tahta kapıdan girdikten sonraki sağlı sollu yüksek platform son cemaat yeri olarak cami içindedir İkinci kapıdan sahına girilir

Kanuni Sultan Süleyman'ın odabaşısı Behruz Ağa tarafından 1562 tarihinde sıbyan mektebi çeşmesi ve günümüze ulaşmayan hamamıyla birlikte inşa ettirilmiştir Mimar Sinan eseri olan Camii 1782 yılında yanmış , 1836'da IIMahmud tarafından tamir ettirilmiştir 1983 yılında geniş bir tadilat çalışmasından sonra son şeklini almıştır
vikipedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com