Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kilosun

Kaç Kilosun??

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaç Kilosun??

Adamın biri herkesin kilosunu gramı gramına biliyormuş (yani ben)
Baskülü getiriyorlar,adam birisine bakıyor " sen 55800 gramsın",adam basküle çıkıyor,ne bir gram eksik ne fazla
oradakiler itibar etmiyor ve "attı tuttu" diyorlar
adam başka bir deneme daha yapıyor, bir diğerine " sen 63 kilo 10 gramsın" der, adam cıkıyor basküle tam 63 kilo 100 gram
kalabalık artıyor,heyecan doruğa çıkıyor
Bu adam herkesin kilosunu gramı gramına nasıl biliyor? Millet homurdanmaya başlayınca,kalabalıktan biri
"bir daha deneyelim,bakalım atıyormu,yoksa gerçekten biliyormu görürüz?" diyor
İçlerinden şişman birini çağıyorlar " hadi bunuda bil bakalım" deyip sırıtıyorlar,Adam bakıyor düşünüyor" bunda biraz kilo var" diyor,
Herkes gülümsüyor "Söyle söyle korkma,hadi bunuda bil bakalım" deyip alay ediyorlar,
Adam bakıyor " sen 99 kilo 900 gramsın" diyor,adam tartıya çıkıyor,yine gramı gramına dediği gibi çıkıyor
yahu 10 gram hata yap,yok ama yapmıyor
biri dayanamayıp soruyor;
-" kardeşim nasıl oluyorda herkesi gramı gramına kilosunu biliyorsun, ne iş yaparsın,mesleğin nedir?"
bir diğeri atılıyor; "kesin doktordur" - "değilim"
-"yok olsa olsa baytardır" - "değilim"
-"iyide nasıl oluyorda böyle isabetle biliyorsun?"
- " ben sığır çobanıyım,sığırlara baktığım onların kilolarını gramı gramına bililirim,
çevremdeki kalabalığı,kendi hayatı ile birlikte,beraber olduğu insanların hayatını,geleceğini mahfeden
sizler,şuursuz ve duygusuz insanlar,biri hakkında hiç bir şey bilmeden, öyle iğrenç tenkit ediyorsunuzki sormayın gitsin
siz hepiniz sürünmeye mahkum,güdülmeye mahkum,şuursuz,basiretsiz,esarete mahkum,başarısızlığa şartlanmış,
zavallı insanlar topluluğu olduğunuzu çok net söyleyebilirim" demiş
ve herkes donup kalıyor,şok oluyorlar
ve arkalarına bakmadan evlerinin yolunu tutuyorlar
eminim bu hikayeyi okuyan herkes bir kinaye aramıştır
Özün sözü şu;
Bilginler arasında bulundum,öz bir şey bulmak istedim,edepsizlik,ahlaksızlık,terbiyesizlikler gördüm
Sen sen ol,Ne kötülüğü düşmandan bil,ne de iyiliği dostlardan bekle
Herşeyin hayırla sonuçlanması için Allah'a tevekkül et
Dostlarını da,düşmanlarını da,Allaha havale et

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com