Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arşın, horozu

Arşın Horozu

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arşın Horozu

Arşın Horozu Öyküsü - Derin Duygular - Tülay Bilgin - Duygu Seli - Yaşam Hikayeleri - Öykü

Gecenin beşinde gözümü açtığımda sabah ezanı okunuyordu, okadar derinden ve manalıydı ki çok hoşuma gitti Oturup dinledim Ezanın bitmesiyle bir ışık geldi yanıma ben gözlerimi ovuşturuyordum, yinede, hala orda duruyordu Elimi uzattım, elim kayboldu Baktım içinden geçebiliyorum, adımımı attım, sidretül müntehadayım, büyük bir melek vardı

Büyük bir cüssesi, acayip bir yüzü vardı ‘ama hiç korkmadım yetmiş yüzü vardı Yetmiş ağzı, yetmiş dili vardı Her dili ayrı lügat ta Alla hı zikrediyordu sidrede dört bin saf melek vardı Her safın, meleklerinin sayısı on bine yetmişti Birinci safta olan melekler sürekli secdeye varıp''sübhanallah'' derler İkinci safta melekler ‘'elhamdülillah''derler Üçüncü safta duran melekler, rüküa varıp''La ilahe illallah''derler Dördüncü safta kalan melekler, kıyamda durup:''Allahu ekber ‘'derler'gördüm inanılmaz'dı

Allahü Teâlâ, sidrede, yeşil zümrütten, minare şeklinde büyük direk yaratmış Yetmiş bin fersah yüksekliğinde Direğin başında inciden bir kubbe vardı Kubbenin üzerinde bir tavus kuşu var Çeşitli cevherlerle süslenmiş bir melek 'çok güzel' bin beşyüz kanadı vardı Her kanadında yüz bin saçağı var Saçakların üzerinde yazılar vardı Birinci satırda ''Bismillahirrahmanirrahim'' ikinci satırda ‘'Lailahe illallah Muhammed'ün resulullah'' üçüncüde de:''Onun zatından başka her şey yokluğa

mahkûmdur''yazıyordu'

Her taraf ışıl ışıl gözlerim kamaşıyor'Arşın horozuymuş çok şaşırdım ama mutluluk veriyordu, onu her zaman görmek isterdim

Kanatlarını, yaydıkça cennetteki kullara yağmur gibi rahmet yağarmış Arşın horozu kanatlarını salladıkça tatlı bir cennet meltemi oluşurmuş Bir feryatla ötermiş Cennette huri ve kılmanlar odalarından başlarını çıkartıp, bir birlerini müjdelerlermiş; Muhammet ümmetinin namaz vakti geldi ibadetle meşguldürler şimdi

Allahü Teala ,arş horozuna nida eder ki:''Ey kuş niçin böyle feryat edersin?'' melek derki kulların ibadet ettikçe ;ben onlar için senden rahmet isterimO zaman ona hakkın kitabı gelir ki:''Ey kuş,dünyada beş vakit namazını eda eden kullarıma rahmet edip,cehennem azabından azad ederimNaim cennetleriyle onları hisselendiririm ve muylu ederimBen bunları gözümle gördüm kulağımla duydum tarifsiz güzellikler bahşeden güzel Allahım ‘sana sonsuz teşekkür ediyorum'Bir melek bana bunları anne ve babama anlatmamı istedi

O gece uyuyamadım sabah olsun, gördüklerimi anne ve babama anlatacaktım Arşın horozunun nasıl güzel öttüğünü, bize nasıl dua ettiğini Sabah anlattım Beni ilğiyle dinlediler Annem bunun üzerine namaza başladı, bir zaman sonrada babam namaza başladı Bizim evimizde her ezan mutluluk ve huzur meltemi esiyordu Hepimiz bundan mutlu oluyor, dahada inancımıza sarılıyorduk mutluluk ve huzur meltemi esiyordu Hepimiz bundan mutlu oluyor, dahada inancımıza sarılıyorduk

Marifetnameden alıntıdır Hikâyeleştirilmesi Tülay bilgin tarafından yazılmıştır

Tülay Bilgin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com