Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
parkta

Parkta

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Parkta

Oturduğum banktan otuz kırk metre ilerdeki Atatürk'ün anıtına bakıyorum At üstünde Dalıp gittim bir süre anıta bakarak Bir ara, sanki canlanmış gibi oldu anıt Sonra denize doğru baktım, Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919 günü karaya ayak bastığı Park İskelesi'ne Ta ilerde, ak bir vapur, gittikçe yaklaşmaktaydı kıyıya Vapuru karşılamak üzere, kayıklar, motorlar hazırlanmıştı

Ben böyle bakarken, dizime, «şıp» diye kuş pisliği düştü Başımı yukarı kaldırınca, köknarın dalındaki kuş, uçup gitti Kuşun pisliğini, elimdeki gazeteden yırttığım parçayla sildim Pislik daha çok öyüldü Bu kez cebimdeki mendilimi çıkardım, ucuyla silmeye başladım Biraz temizlenmişti pisliğin düştüğü yer Mendilimi katlayıp koydum cebime Bu ara, yanlarında bir erkek çocukla, biri yaşlı, öteki genç iki kadın geldi, karşımdaki banka oturdular Beş yaşında olduğunu tasınladığım çocuğun konuşmasından, genç kadının anası, yaşlının da ninesi olduğunu anladım

Genç kadın iyice terlemişti Çarşaflı da olsa, doğmasına az kalan bir bebeye yüklü olduğu hemen göze çarpıyordu Yüzündeki boncuk boncuk terleri silerken, yüzünün al al benekleri siliniverecek gibiydi

Güzel giyinmiş, orta yaşlı bir kadın, elinden tuttuğu altı yedi yaşlarındaki oğlu ile, aramızdan geçtiler; anıtın Önünde durdular

Çocuk:

«Anneciğim, heykel ne kadar da yüksek; nasıl yaptılar bunu? Ah anneciğim, beni bindiren olsa Atatürk'ün yanına» diye söyleniyordu

Anası:

«Gel şu banka oturalım,» dedi Sağ yanımdaki banka gelip oturdular

Çocuk boyuna sorular soruyor, anası yanıtlıyordu Kadın bir ara çantasından aynasını çıkarıp yüzüne bakmaya başladı Dudağının boyasını düzeltti mendiliyle Sonra aynayı çantasına koydu Çantasından bir sigara paketi çıkarıp içinden birini dudaklarının arasına yerleştirdi Küçücük çakmağı ile ateşledi Paketi, çakmağı çantasına koyup kapattı Bacak bacak üstüne attı Denize bakarak, sigarasını içiyordu

Kadının uzun parmakları, uzun ve boyalı tırnaklarıyla daha da uzun gözüküyordu Düzgün ve güzel bacakları, yüksek ökçeleri üzerinde, mini eteğinin altında daha da güzel görünüyordu Kırmızı boyalı kalın dudakları, gene kırmızı boyalı uzun tırnakları, uzun parmakları, düzgün ve güzel bacakları, giyimi kuşamı, sigara içişi, ister istemez ilgiyi çekiyordu

Çocuğunu da güzel giydirmişti

Anasının önünde, rahat bir oyun tutturmuş, oyalanıp gidiyordu çocuk

Ana ile oğlundan gözlerimi, karşımda oturanlara, daha önce gelenlere çevirdim

Yaşlı kadın, boynunu bükmüş, kara çarşafının içinde, hasta koyun gibi düşünüyordu Genç kadın ise, kıskançlık, imrenme gibi duyguların şimşeklendirdiği gözleri ile, sağ taraftaki bankta oturan kadını izliyordu, ikisinin arasında oturan esmer çocuk, oynamakta olan öteki çocuğa bakıyordu İki kara üzüm tanesi gelip, göz çukurlarına oturmuş gibiydi

Sağ bankın önünde oynamakta olan çocuk, oyunu bırakıp:

«Anne, kalk pastaneye gidelim; pasta yiyelim,» dedi

Anası kalktı:

«Haydi bakalım,» dedi

Ana oğul, karşı bankta oturanlarla aramızdan, rahat ve düzgün adımlarla geçtiler

Karşımdakilerin üçü de, gidenlerin arkasından ilgiyle bakıyorlardı Gidenler epey ıraklaştıkları halde, yüksek ökçelerin çıkardığı sesler duyuluyordu

Bir sigara daha ateşledim

Karşı banktaki çocuk, giden çocuktan öğrendiği oyunu oynamaya başladı

Simit satan bir çocuk, simit dolu tepsisi ile; «Gevrek simit! Taze simit! Yirmi beş kuruşa simitleeer!» diye bağırarak geçti yanımızdan Çocuk, oynamakta olduğu oyunu bırakarak;

«Simit al bana ana!» dedi

Anası:

«Para yok,» dedi sertçe

Çocuk gene üsteletince:

«Zıkım yi!» diye bağırdı

Çocuk somurttu Artık simit lâfı etmiyordu; ama, kara üzüm gibi gözleri, ıraklaşan simit tepsisindeydi

Anası, oturduğu yerden kalktı, çarşafını düzeltti; yaşlı kadına:

«Kalk gidelim, » dedi

Yaşlı kadın, yorgun vücudunu doğrulttu; yuların kırış kırış ettiği yüzünü iyice gizledi çarşafı ile Boynunu büküp, küsen çocuğa:

«Yarın alırım sana simit yavrum,» dedi, elinden tuttu; yürüdüler Parkın kapısından çıkarlarken, «simiit!» diye bağırarak, simitçi çocuk gene yetişmişti onlara

Ben de kalkıp, deniz kıyısına doğru yürüdüm

Behzat Ay

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com