Umuduna Sarıldığım Deniz |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Umuduna Sarıldığım Deniznazlı tolun yazıları - umuduna sarildigim deniz Benim hiç umuduna sarıldığım “Deniz’im” olmamışdı bugünden önce Yüreğimi yaslayacak bir mavilik bulamamışdım Daha önce bulutları kucağıma almamışdım Hiç bir hayal dokunduğumda kaybolmamışdı bunca yakınlığında… Kıyamam asla kıyamam Hiç bir “Deniz” kumsalından ayrı düşmesin , bulutlar ağlamasın Hüznümü toprağa gömer, üstünü çiğnerim Düşlerim ağlıyor geceleri Düşüncelerimin sol yanı ağrıyor Ruhuma koyduğum cezalar can çekişiyor tam da bugün Özgürlük çağırıyor düşleri ta uzaklardan Bir hasret inliyor matemimde Soğuttuğum yangınlar yakıyor tenimi Soyutladım kendimi gerçeklerden bir an olsun çok mu? Gerçekler daha acımasız olmamışdı Oysa sevinçler heyecanla yarışıyordu Yol ortasında can pazarlığı yapıldı tüm çirkefliğiyle Kanlar satılıyor acımasızca kimin haberi var? Gözlerimde ki buğuyu soracaklar… yanıtlayamam ki… Henüz net bir cevap dilimi bile tatmin etmemişken Anlatamam kimseye… Sormasınlar! Düşleri mi şikayet edecekdim daha neler! Yeni yeni anlıyorum imkansızlıkda ne çekildiğini Parmaklarımda izi kalan yosunları soracaklar “Duygularımı denize gömdüm” mü diyeceğim Yoksa “aklımı kör kuyularda kaybettiğimden” mi bahsedeceğim Hangi delinin masalı bu demezler mi? Varsın olsun delilerin masalı acı biter! Garibanın türküsü sazsız olur Asla olmaz sitemim hayata Nasipten ötesi yokmuş , mutlu sonlar filmlere gerek Nazlı Tolun |
|