Seni Niye Sevsinlerki |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Seni Niye SevsinlerkiSeni Niye Sevsinlerki Hikayesi - İclal Aydın Yazıları - İclal Aydın Seni Niye Sevsinlerki Yazısı Tüket, tüket insanî her şeyini Tükettiğin içkiler, güzel şeyler, sevdiğin şeyler gibi Tüket! Sorma hiç ne yapıyorum ben diye? Belki de sıkça sorduğun içindir bu halin Koca bir hayatın bir hiçe gittiğini görmek daha da kötü yapıyordur seni "Bunca yıldır şu işi yapıyorum, kimse anmıyor adımı" diyorsun Bu kadar şunu, şu kadar bunu yaptım diyorsun Ne benden ne de arkadaşlarımdan kimse tek kelime söz ediyor diyorsun Yani işin özü "kimse sevmiyor beni" diyorsun Seni niye sevsinler ki? Herkes kötü, sen hariç! Sevdiğin kadınları bile lekelemedin mi kendi ağzınla Ağzından çıkan her kelimenin ikisi küfürse kim dinler seni bir süre sonra? Hep lanet edersen gördüğün her şeye, kim çevirir sana başını? Oturduğun yerde ona buna söverek biraz daha yaşarsın Kıymetin bilinmedi şu fani dünyada Herkes kötüydü, bir sen iyiydin Seni niye sevsinler ki? Ona serseri, buna dolandırıcı, şuna şakşakçı derken sen neler yaptın? Nerede, nasıl yaşadın? Yastığına neler sakladın? Kursağında ne taşıdın? Sevmiyorlar seni değil mi? Hay Allah! Neden ki? Ah gerçekten, hakikaten, yani seni niye sevsinler şimdi? Ne bıraktın ardında yollar boyu? Ne ektin ki biçtiğinden memnun değilsin? Farkında mısın, kendi öfken aslında seni böyle nefessiz bırakan! Hiç mi anısı yok kalbinde geçmiş, güzel bir şeyin? Bir sevgilinin, ilk öpüşmenin, bir yaz gecesinin, bir pikniğin, yolda gördüğün bir yavru köpeğin, bir çocuk bakışının? Ne bileyim işte; insanca, basit, sıradan küçük bir şeyin? Sevdiğin bir şarkın var mı ezberinde olan hâlâ? Benim için başkadır dediğin bir sokak? Hiç kıramam dediğin birileri? Patronun değil ama Küfür etmeden kurabildiğin bir cümle? İçinden geçirsen bile olur Allah bilir silmek istediklerin çok daha fazladır Bozduklarını, yıktıklarını görmek istemezsin ve bu yüzden hafızanı temiz tutarsın hep Akvaryumdaki bir balıktan tek farkın, onun su içinde yaşıyor olması Sense malum sıvıda Bak, kimlere benziyorsun! Niye sana yazıyorum şimdi? Sen ve senin gibiler sadece kendileri için değil, ne yazık ki herkes için zorlaştırıyorlar hayatı Seni, elinde bir kova siyah yağlıboya ve kalın bir fırça ile okul camlarını boyayan adamlara benzetiyorum O camın üzerinde küçük bir delik açıp dışarıyı izlemek isteyen öğrencinin kafasına dan diye yumruk atan müdürlere benzetiyorum Kendinden önceki mutlu hayatın izlerine gıcık olduğu için durmadan karısını ve üvey çocuğunu döven babalara benzetiyorum Seni kendi mutsuzluğunda kavrulduğu için o ateşte herkes yansın diye uğraşan cadılara benzetiyorum Seni Falkonerti'ye seni Şerif Taytıs'a, seni Ceyar'a benzetiyorum Bazen çok gülüyorum sana, bazen hak veriyorum Haklısın "Ah bu ülke neler ve kimler gördü" (Bu yazıda özel olarak bir isim kastedilmemektedir Sokakta yürürken, gazete okurken, otobüste bir yere giderken bir göz atın etrafınıza Mutlaka bir köşeden çıkacaklardır karşınıza) İclal Aydın |
|