Istanbul Halkalı Zirai üretim İşletmesi ve Tarım Meslek Lisesi |
03-23-2011 | #1 |
Şengül Şirin
|
Istanbul Halkalı Zirai üretim İşletmesi ve Tarım Meslek Lisesiistanbul Halkalı zirai üretim İşletmesi ve tarım meslek lisesi istanbul Halkalı zirai üretim İşletmesi ve tarım meslek lisesi, istanbul'da öğrenim kurumu Yeşilköy yakınlarındaki Ayamama çiftliğinde yükseköğrenim sağlayan ilk tarım okulu olarak eğitim ve öğretime açıldı (1848) Ancak, kuruluşundan iki yıl sonra kapandı (1850) Yeniden bir tarım okulu açılmasına karar verildi Günümüzdeki Halkalı tarım meslek lisesi'nin bulunduğu yerde bu amaçla bir arazi satın alındı Bir yıl önce kurulan Baytar mektebinin de katılması ile Halkalı ziraat ve baytar mektebi âlisi kuruldu (1893) Bu yüksekokul lise dengi bir okul durumuna getirildi (1928) 1967 yılına kadar "Bölge ziraat okulu" olarak faaliyet gösteren okul 1967-1968 ders yılında tarım meslek lisesine dönüştürüldü