Hafif Patlıcan Yemeği |
06-18-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Hafif Patlıcan YemeğiMalzemeler: * 3-4 tane yıkanmış soyulmuş tuzlu su da bekletilmiş patlıcan * 3 tane halka halka doğranmış domates * 2 tane halka halka doğranmış kuru soğan * 3 tane halka halka doğranmış dolmalık biber veya sivri yeşil biber ( ben sivri biber kullandım) * 10 diş doğranmış sarımsak * Patlıcanlara sürmek için 1 fincan zeytinyağ * Yemeğe koymak için 2 yemek kaşığı zeytinyağ * Tuz, karabiber Üzeri İçin: * 1 kase rende kaşar Yapılışı: * Uzun uzun doğradığınız ve tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları kurulayın ( İstediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz) * Isıtılmış Izgaraya ve teflon tavaya dizin * Başka bir yerde sebzeleri doğrayın * Domates, biber ve soğanları halka halka doğrayın * Üzerine tuz ve karabiber serpin * Ben sivri yeşil biber kullandım * Kızaran patlıcanları ocaktan alın Fırın kabınıza bir patlıcan,domates,soğan,biber olarak dizin üzerine sarımsakları atın * Tuz serpin * 2 yemek kaşığı zeytinyağ dökün * 180 derecede ısıtılmış fırında ağzı kapalı olarak pişirin * Yaklaşık 30 dk pişer * Rende kaşarı bekletin ( miktarı size kalmıştır) Kaşarı yemeğin üzerine serpin fırında 5 dk daha bekletin * Çıkarın ister sıcak sıcak ister soğuk servis yapın * Afiyet Olsun * Tuz, baharat, yağ miktarları size kalmıştır