Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
köprüsü, mezhepçi, rıza, zelyut

Mezhepçi Köprüsü - Rıza Zelyut

Eski 07-24-2013   #1
Efsane

Mezhepçi Köprüsü - Rıza Zelyut

MEZHEPÇİ KÖPRÜSÜ

Rıza Zelyut

Dün; Boğaz'a yapılacak üçüncü köprünün adı konuldu: Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Siz bu ismi rastlantı sanmayın

Bu isim; AKP iktidarının yürüttüğü Sünni mezhepçiliğinin açık bir yansımasıdır

Ve bu isimle; AKP yönetimi; Türkiye'deki Alevilere bir yumruk daha vurmuştur

Nereden çıkartıyorsun; diyenler var ise; Yavuz Sultan Selim'in kim olduğuna bir baksınlar

Yavuz Sultan Selim; Anadolu'daki Türkmen Alevilerden 40 binini bir çırpıda katlettiren gaddar bir padişahtır

İnanmayan varsa; açsın İsmail Hakkı Uzunçarşılı'nın Osmanlı Tarihine baksın

1514'teki Çaldıran'da İran'da devlet kurmuş olan Türk padişahı Şah İsmail'le savaştı Yavuz Sultan Selim Şah İsmail'i bozguna uğratması yetmedi Yanına Kürt derebeylerini de alan Yavuz; Anadolu'daki Alevi Türkmenlere karşı soykırım denebilecek boyutta katliam yaptı

Bu gerçeği; bugün bütün Aleviler bilmektedir

TAHRİK POLİTİKASI

İsterdim ki bu köprünün adı "Barış Köprüsü" olsun Veya "Demokrasi Köprüsü"

Ama Yavuz Sultan Selim ismi bilinçli olarak seçildi

Bununla Alevilere karşı olan düşmanlığı tazeliyorlar

Sünni kesimi; Alevilere karşı kışkırtıyorlar

Bugün Suriye'de uyguladıkları politikayı ne yazık ki Türkiye'de de devreye sokuyorlar

Şimdi bu yanlış politikaya Aleviler tepki gösterseler; derhal iktidarın özel polisi ve savcıları harekete geçecektir Ve peşinden Alevilerin terörü desteklediği söylenecektir Bunun kanıtlarını imal etmek hiç de zor değildir Ergenekon-Balyoz ve benzer davalarda istihbaratçı polislerin neler yaptıktlarını bilmeyen mi var?

Derhal bazı Alevilerin evleri aranır; oralarda yazışmalar, CD'ler ele geçirilir Böylece PKK terörünün yerine Alevi terörü imal edilmiş olur Kamuoyu mezhepçilikle şartlandırılmış ya; söylenen yalan da olsa inanmaya hazır

YAVUZLUK İYİ DEĞİLDİR

Bugün Anadolu'da "Yavuz" adı kötü, vurducu kırdıcı tiplere verilen bir unvandır Daha çok da köpeklere takılır

Sultan Selim'e de Yavuz adı yaptıklarından sonra verilmiştir

O sadece Alevilere karşı uyguladığı zulüm ve katliamla kalmadı

En başında babası olan Padişah Sultan Bayezid'e karşı ayaklandı Onunla savaştı

Babası, tahtı ona bıraktı (1512) ama o babasını sürgüne yolladı Babasını; sürgüne giderken zehirletti ve 2 Bayezid yolda öldü

Bir rivayette; Babası Sultan Bayezid; onun için; "Sen benim ciğerimi yaktın, Allah da senin ciğerini yaksın!" demiştir Ve bu beddua sonucu sırtında çıkan bir çıban (şir-pençe) yüzünden ölüp gitmiştir

İşte böyle bir insanın ismini, 21 Yüzyıl'da bir köprüye verdiler

DÜŞMANLIK KİME?

Osmanlının Türk düşmanlığı Yavuz ile doruğa çıkmıştı Şimdi de Türk düşmanlığı moda oldu Acaba köprüye Türk düşmanlığının simgesi olan bir padişahın ismi bile bile mi verildi?

AKP yöneticilerine tavsiyem şudur: Tarihten düşmanlık üretmeye lütfen son verin Bırakın, Yavuz; yavuzluğu ile tarihte kalsın Onun mezhepçi/Arapçı politikasını modern Türkiye'ye geri getirmeyin

Aleviler onca ezilmişliklerine karşın bugün tarihten düşmanlık imal etmeye tenezzül etmiyorlar Peki, üç buçuk oy uğruna; bu insanların acılarını tazelemeye gerek var mıydı?

CHP'ye Dersim için özür dile diyen AKP'liler; 40 binden fazla insanın katili Yavuz için de özür dilemeyi hatırlayacak mıdır?

Eğer iktidar mezhep milliyetçiliği yapmıyorsa; köprüye verdiği bu ismi derhal değiştirmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com