Çoban Ali - Anne |
11-30-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çoban Ali - AnneKelepçeler taktılar iki koluma bakındım durdum annem sağım soluma senin hasretini yazdım yanan bağrıma buralarda kimseleri sormuyor annem senin yokluğunu yazdım yanan bağrıma buralarda guvercinler uçmuyor anne bugünde ölmedim anne bugünde ölmedim anne dertlere kedere göğüs gerdim bugünde ölmedim anne -ŞİİR- Hayatta sevmek sevilmek özlemek nasıl birşeymiş bir tadıpta yaşıyamadım gözümü açtım acalı dertler çileler yanlızlıklar hayatta kendimi bildim bileli babasız büyüdüm baba sevgisinden uzak dertlere çilelere yakın bir hayatla tanıştım sense bize hem analık hem babalık yaptın ben senin emeğini nasıl öderim ana can anam canım anam bazen kendi kendime diyorum ki keşke bir küçük çocuk olarak yanında kalsaydım büyümeseydim büyüdümde noldu anne etrafimda yalan dolan çözemediğim insanlar anne kimi halimi derdime insan iki sokak ötede halime gülen insanlar gördüm tanıdım kime kapımı açtıysam dostum diye sarıldıysam ekmeğimi paylaştıysam sırtımdan kalleşçe vurupca kaçarcasına ne insanlar gördüm tanıdım anne ne insanlar anne hele bu gurbet ellerde neler geldi bu garip başıma ana bir ben bilirim bir Allah ama dayandım direndim pes etmedim anne umudumu yarınlara sakladım ordan gurbet ellere göç ettik anam ahh anam bugünde bayram diye erken kalktım o diktiğin güllere gözüm gibi baktım sigara üstüne sigara yaktım ahh bugün garip anam gelecek diye yollarına baktım resmini okşadım sevdim güvercinlere yem attım onları uçurdum onlara baktıkça seni hayal edip seni hatırladım etrafıma dönüp bakarken herkes bayramlaşırken herkes özlem giderirken bense senin bir yırtık resmine bağrıma basıp taa gün batana kadar yollarına baktım gelmedin anne keşke gelseydin keşke bir gelebilseydin saçımın bir telini okşayabilseydin yavrum bir derdin varmı diyebilseydin dünyalar benim olurdu anne gelmedin anne bu bayramda böyle geçti yalnızlık çaresizlik ahh gurbet ellerde bir başıma bir başıma kalmak benim kaderimmiş anne bu bayramda böyle geçti bu güzel türküyü bu güzel şiiri çoban aliden sana gönderiyorum ve senin ve senin gibi nice güzel annelere hediyem olsun geçmis bayramın kutlu olsun seni çok hemde çok özledim anne hemde çooook çooook bugünde ölmedim anne bugünde ölmedim anne dertlere kedere göğüs gerdim bugünde ölmedim anne |
|