Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çankırının, iklim, özellikleri

Çankırı'nın İklim Özellikleri

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çankırı'nın İklim Özellikleri

çankırı iklimi ve bitki örtüsü - çankırı ilinin iklimi - çankırının iklim özellikleri ve yeryüzü şekilleri - çankırının iklim ve bitki örtüsü

Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın(Resmi göremiyorsanız üye olunuz) Resmin ismi: Cankiri-iklimijpg Görüntüleme: 105 Büyüklüğü: 9,4 KB (Kilobyte)Orta Anadolu (kara) ikliminin husûsiyetleri tamâmen görülür Kışları sert (soğuk), yazlar sıcak ve kurak geçer Yağışlar kışın kar şeklinde olur, senelik yağış miktarı 397-410 milimetredir Sıcaklık ise +41,8°C ile -25°C arasında seyreder

İlin düz olan güney kısmı tamâmen çıplaktır Kuzeyindeki dağlar kısmen ormanlıktır Vâdiler kavak ve söğüt ağaçları ile örtülüdür Akarsu civârları meyve ağaçları ve bağlarla örtülüdür Arâzinin % 18’i ormanlık, % 35’i çayır ve mer’a, % 35’i ekili arâzidir Ormanlarda; çam, köknar, meşe ve ardıç ağaçları vardır Kurt, tilki, tavşan ve sincap gibi yabânî av hayvanları bulunur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com