Kuranla İlgili Güzel Sözler |
11-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuranla İlgili Güzel SözlerKuranla İlgili Kısa Güzel Sözler Kuran-ı Kerim Hakkında Güzel sözler “ Kur’an-ı Kerim’i lütfen kütüphanenize koymayın duvara çiviye asıp torbanın içinde saklı tutmayın Hergün okuyun Kur’an-ı Kerim’le sevginizi ilginizi alâkanızı kıraatınızı devam ettirin “ * Hattatlar yazdılar Kur'an hayran olur her okuyan Kıyamete kadar duran Kitabımdır benim Kur'an Demir Hafız Mehmed “ Kur'an'ın öğrenilmesinde en önemli kaynak hadîs-i şerifler olduğundan bizler hadis kitaplarını da çok okumalı sünnet-i seniyye-i nebiyyeye sımsıkı sarılmalıyız “ * Ben Kur'an-ı her yönden inceledim Her kelimesinde büyük bir hikmet gördüm Otto Von BISMACK " Hayatında senin amacın Kur'an-ı Kerim'i öğrenip öğrendiğin Kur'an'a göre hayatını sürmektir geçirmektir" * Kur'an dan başka bütün kanunlar; değil bir topluluğun bir ev halkının saâdetini bile temin edecek mâhiyetten uzaktır Otto Von BISMACK * Kalbin şifası Kur'an okumaktır Hz Ali (RA) * Cemâlin safhasın açma rakîbe Önünde kâfirin Kur'an yakışmaz Ahmed Paşa * Kur'an-ı okuyan kimse için ecir vardır Onu dinleyenin ecri iki kattır Halil b Ma'dan “ Bir müslüman ariftir elbette âlimdir; elbette Kur'an-ı Kerim'in ahkâmına uyması gerekiyor Lütfen hepimiz kendimizi kontrol edelim ve Kur'an-ı Kerim'in ahkâmına uyan insanlar olmaya çalışalım! Kur'an-ı Kerim'i açalım ayetleri mânâsını mealini okuyalım! “ * Kur'an sıhhatli kalpler için gıdâ; hasta kalpler şifâ dolu bir hakikât ve hayat eczânesidir AŞeref GÜZELYAZICI * Boş zamanlarında daima Kur'an oku çünkü insanlığa ilk defa oku diyen O' dur Ali TÜRKMEN |
|