Vahit Kiler Kimdir Biyografi |
11-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vahit Kiler Kimdir BiyografiVahit Kiler kimdir biyografisi AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, İdris-i Bitlisi tepesine Fransız Pierre Loti isminin verilmesi hakkında kanımıza dokundu dediİstanbul'da Haliç'i ve tarihi yarımadayı kuşbakışı gören doyumsuz manzarası ile aşıkların buluşma yeri olarak bilinen Piyer Loti Tepesinin ve köşkün adının, 1934'e kadar 'İdris-i Bitlisi' olduğunu savunan Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlisli olarak, bu ismin değiştirilerek Piyer Loti haline getirilmesi kanımıza dokunuyor Belgeleri hazırlayarak, belediyeye gerekli başvuruyu yapacağız dedi Vahit Kiler 24 Aralık 1966 yılında Bitlis'te doğdu Babasının adı Hikmet, annesinin adı Sevgül'dür İş Adamı olan Vahit Kiler Lise mezunu Kiler Alışveriş Hizmetleri AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Engelliler Vakfı (TÜREV), Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV) üyesi Bitlis Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı 22 Dönem Bitlis Milletvekili Kiler, evli ve 4 çocuk babasıdır Vahit Kiler 22 Temmuz 2007 Genel Seçimlerinde AKP'den Bitlis Milletvekili seçilmiştir |
|