Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
david, kimdir, unaipon

David Unaipon Kimdir

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

David Unaipon Kimdir

David Unaipon biyografisi

David Unaipon hayatı hakkında bilgi

Vaiz, mucit ve yazar olan David Unaipon 28 Eylül 1872 tarihinde Point Mcleay Mission'da dünyaya geldi 7 yaşındayken Point McLeay Mission School'da eğitim almaya başladı David Unaipon özellikle bilimsel çalışmalara ilgiliydi Mekank, sürekli hareket ve polarize ışık deneyleri yaptı David Unaipon'un fikirlerinin çoğu çağının ilerisindeydi Ona Avustralya'nın Leonardo'su dendi

David Unaipon 19 buluşu için geçici patent çıkardı Onun en başarılı icadı (geçici patent 15 624), modern mekanik makaslar temeli olan düz bir çizgi hareketi içine eğri halinde hareket dönüştürülmüş bir kesme makinesidir Diğer buluşları ise bir santrifüj motoru, birçok radyal tekerlektir

David Unaipon'un Aborijin Efsaneleri adında kitabı bulunmaktadır

David Unaipon 7 Şubat 1967 tarihinde Güney Avustralya'da hayatını kaybetti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com