İnsani Dinden Çikaran 99 Söz Ve Hareketler |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İnsani Dinden Çikaran 99 Söz Ve HareketlerDinden Çıkaran 99 Söz ve Hareket 1- Allahın varlığı hakkında insanda meydana gelecek en ufak bir şüphe ve tereddüt 2- Allahın cisim olduğunu düşünmek ve hayalinde canlandırmak 3- Cenabr17;ı Hakkın sıfatlarından herhangi birini insanların sıfatlarına benzetmek (Mesela Cenabı Hakkr17;a dil ve ağız gibi mahlukatın hassalarından olan azalar hayal etmek) 4- Allahr17;ı bir şeye hulûl etmiş olarak kabul etmek 5- Cenabr17;ı Hakka analık, babalık veya oğulluk isnad etmek Haşa "Allah Baba" demek veya "Her şeyi yaratan Allah ama Allahr17;ı yaratan kim" (!) gibi sözler söylemek veya bunları kalbinden geçirmek (Cenabı Hak Yaratan varlıktır Yaratılan varlık değildir) 6- Peygamberlere yalancılık isnadında bulunmak 7- Peygamberlerden herhangi birini inkar etmek 8- Peygamberlere günah isnadında bulunmak 9- Peygamberlerin yüksek terbiye ve ilimlerini Allahr17;ın yetiştirmesiyle değil de, bir insanın yetiştirmesiyle olduğunu sanmak 10- Meleklerden her hangi birini inkar etmek 11- Meleklere erkeklik dişilik isnadında bulunmak 12- Hakkında ayet olan herhangi bir mücizeyi inkar etmek 13- Tevatur yoluyla sabit olan ayın yarılması ve mirac hadisesi gibi mücizeleri inkar etmek 14- Kurr17;an-ı Kerimr17;in bir ayet veya bir cümlesini inkar etmek 15- Kurr17;an-ı Kerimr17;de en ufak bir noksanlık düşünmek ve "kifayetsizdir" diye bir fikre sahip olmak 16- Kurr17;an-ı Kerimr17;in hükümlerinden ve kanunlarından daha üstün kanun ve hükümler olduğunu iddia etmek veya düşünmek, veya hutta ileri bir zamanda böyle bir fikre sahip olabilirim diye düşünmek 17- Kabir sualini ve azabını, öldükten sonra dirilmeyi inkar etmek veya şüphe ile karşılamak 18- Hesap gününü, sıratı, mizanı, cennet ve cehennemi inkar etmek 19- Cennet nimetleri veya Cehennemin azabı hakkında şüphede bulunmak, inkar etmek "Allah hiçbir kuluna azap etmez" demek 20- mür17;minlerin ebediyyen Cehennemde kalacağını söylemek 21- Her hangi bir farzın bir cüzr17;ünü veya tamamını inkar etmek, Mesela: "5 vakit namazdan öğle veya ikindi namazları bu devirde kılınmaz, farz olamaz" demek veya düşünmek 22- Faizi, insan öldürmeyi, günah ve haram kabul etmemek 23- İslam dinini mühimsememek ve hor görmek 24- Herhangi bir kâfiri mür17;minden üstün görmek 25- Haramlardan birini helâl adetmek veya ayetle sabit bir haramı inkar etmek 26- Sahabelerden her hangi biri hakkında münafık, mürai (iki yüzlü), kâfir diye düşünmek 27- Bir mür17;mini imanından dolayı hakir görmek veya bir kâfiri küfründen dolayı üstün görmek 28- İslamiyetin dünya saadetine engel olan bir din olduğunu söylemek veya düşünmek 29- Bir mür17;mini küfürle suçlamak 30- Küfrü icap ettiren her hangi bir şeyi kendi isteğiyle hatırından geçirmek 31- Üzerinde ayet yazılı her hangi bir şeyi kasten kirletmek veya pisliğe tutmak 32- "Müzik aletlerinden birini çalarak Kurr17;an okumak" 33- "O adam peygamber olsa gene inanmam"demek 34- "Peygamber gelse gene kabul etmem" demek 35- "Allah olsan ne yapabilirsin sen bana" demek 36- "Allahr17; ımı inkar edeyim bu böyle" demek 37- "Ne olur şu güzelim şarap haram olmasaydı" demek 38- "Namaz kılmam, kılmayacağım" demek 39- Allahın emir ve yasaklarından ve kanunlarından biriyle alay etmek, (mesela alaylı alaylı : Hırsızlık mı yaptın uzat kolunu, adam mı öldürdün uzat boynunu" diyerek istihza etmek veya istihza edenin gülmesine gülerek mukabelede bulunmak 40- Küfrü icabettiren bir söz söylendiğinde onu gülerek karşılamak 41- "İslam dini efsane ve hurafeden ibarettir" demek 42- Ruhların kalıptan kalıba geçtiklerine inanmak 43- Peygamberimizden sonraki hiristiyan ve yahudileri mür17;min kabul etme, onların da dini haktır diye itikat etmek 44- Kurr17;anın kanunlarını Allahın kelamı diye değil de akla, mantığa, ilme ve felsefeye uygundur diye kabul etmek 45- Bir kâfire karşı muhabbet etmek (Bu hususa bilhassa taassup derecesinde her hangi bir fıkraya fikren angaje olan kimseler dikkat etmelidir Hele hele her şeyin sahtesinin çıkktığı günümüzde pek öyle zahire ve elfaza kapılarak hemen "iyidir, aradığımız ve beklediğimiz olsa olsa budur" diye körü körüne birine sevgi beslememek lazımdır Çünkü dış memleketlerden konmuş casuslar bir memleketin en yüksek idari mevkilerini işgal edebiliyorlar ve yükselebiliyorlar Bu türlü bir sevgi dahi kişinin imanını ****ürür) 46- Uzun müddet küfre hizmet etmiş ve müslümanlığa zararı dokunmuş birisini sevmek, onu desteklemek ve hakkında Allah razı olsun diye dua etmek 47- Ölmüş bir kâfire veya İslam dinine kötülüğü dokunmuş birine "Allah rahmet eylesin" demek 48- Kafirlerin öteden beri kendilerini müslümanlardan ayırmak için kullandıkları Haç, zünnar (vs) gibi alameti küfür olan şeyleri takmak veya giymek 49- Allahr17;ın ve dininin düşmanlarını taklit etmek, onların hallerini, tavırlarını kendisine örnek ittihaz etmek 50- İbadetlerinde Cenabı Hakkın rızasından başkalarının hoşnutluğunu gözetmek ve başkalarının görmeleri için kulluk etmek 51- Kendisi veli olmadığı halde velilik iddiasında bulunmak 52- "Bu gün Kurr17;an-ı Kerimle dünya idare edilemez" demek veya diyen birine "doğru söylüyor" demek 53- Allahr17;a (cc) peygemberimize ve peygamberlerden herhangi birine, dine veya kitaba sövmek, hakaret etmek veya söven, hakaret eden birine sevgi beslemek o anda onun yüzüne gülmek 54- Ağıza veya göze sövmek, küfretmek 55- Nazar değmesin diye bir şeye boncuk takmak (Allahr17;tan gayri bir şeyden ümit beklemek) 56- Allah dostlarından her hangi bir velir17;ye düşmanlık etmek, çalışmalarını baltalamak 57- Şeriat, dini aykırılıkları bulunmayan ve Allahr17;ın dinini yaymağa çalışan bir topluluğa, Kurr17;anr17;ın şeriatın öğretildiği bir müesseseye düşmanlık etmek ve onların çalışmalarını baltalamak 58- Bir kâfirin dünyalık bir iyiliğinden dolayı cennete gireceğine kail olmak ve mesela "insanlığa bu kadar iyiliği dokunup da cennete giremiyecek olursa ben de cennetr17;e girmem" demek 59- Her hangi bir sünneti ittihaz etmiş bir mür17;mine "sana hiç yakışmamış" demek (Mesela sakal ve bıyık) 60- Hakkında nas (Ayet-Hadis) olduğu açıkça bilinen, ayrıca icma ve selefi salihiyn efendilerimizin, Şahr17;ı Nakşi Bendi Abdulhaliki Gucduvani, İmamı Rabbani ve daha binlerce İslam büyüklerinin kail oldukları, kabul ettikleri Rabıta hakkında ileri geri laf etmek ve küfürdür, demek 61- "Peygamber gelse kararımdan beni caydıramaz" demek 62- "Bu işin inşAllahı maaşAllahı yok artık" demek 63- "İşte küfrün adını günah koymuşlar böylelerine küfür sevaptır" demek 64- "Oruç tutup namaz kılmak neye yarar benim kalbim temiz" demek ve farzları hafife almak 65- "İslam dini dünya işlerini geriletmiştir" demek 66- Melaike-i kiramdan herhangi birine günah isnadında bulunmak (Harut ve Marut gibi) 67- Hastalanmıyan birisine: "Seni Allah unuttu" demek 68- Gelecekten haber verdiğini iddia eden kimseyi tasdik etmek doğru söylüyor demek 69- "Eğer bu işi ben yapmış isem kâfirim" demek 70- Yalan olduğunu bildiği halde "Allah biliyor ki seni oğlumdan daha çok seviyorum" demek 71- "Allahım! rahmetini bana vermekle cimrilik etme" demek 72- "Allahr17;ın hiç işi kalmamışta bu gibi şeyleri mi yaratıyor" demek 73- "Allah falan kuluna şu kadar veriyor bana ise şu kadar veriyor Bu adalet midir" demek 74- "Ben bu kadar iyilikte ve hayırda bulunuyorum bütün belalar yine bana geliyor Falan kimse ise her çeşit kötülüğü yapıyor paşa gibi yaşıyor; bu nasıl adalet" demek 75- "Cinleri olacakları biliyor" demek 76- "Eğer ahirette Allah hakkı ile hükmederse senden hakkımı alırım" demek 77- "Falan kimse peygamber olsa idi ben iman etmezdim" demek 78- "Eğer Adem Aleyhisselam buğdaydan yemese idi biz eşkiya olmazdık" demek 79- "Falan kimse peygamber olsa idi yine de yalan konuşurdu" demek 80- Birisini döverken "dövme" denilse o da "Gökten dövme diye ses gelse yine bırakmam" demek 81- Kurr17;anın Arapça olmayıp başka bir lisanla olduğunu iddia etmek 82- Kurr17;anın bazı ayetlerini alaya almak ve mesela "Ben namazımı yalnız kılarım Çünkü Allah r17;İnnessalate tenhâr17; buyurur" demek 83- Namaz kıl diyen kimseye: "Sabret Ramazan gelsin kılarız" demek 84- Zikirlerle alay etmek 85- Bir günahı işlerken besmele çekmek 86- Abdestsiz olarak bilerek namaz kılmak 87- "Eğer Allah Cenneti bana verse, sensiz girmem" demek 88- "Falan adamla Cennete bile girmem" demek 89- "Falan kimse kıble olsa o tarafa yüzümü çevirmem" demek 90- Hırıstiyan veya Yahudi, yahut başka din üzere ölenlerin azab göreceklerine inanmamak 91- "Ramazan bitti artık namazı rafa koydum" demek 92- Alim kıyafetine bürünüp yüksek bir yere çıkarak alay tariki ile konuşma yapmak veya böyle yapan kimsenin hareketlerine gülmek 93- Boşanma hakkında : "Ben talak malak bilmem" demek 94- "Hırıstiyanlık Yahudilikten daha hayırlıdır" demek 95- Yakını ölen kimsenin "Ey Allahım! Biz şimdi ne yapacağız sen niçin böyle yaptın" diyerek sitemde bulunmak 96- Meşru bir sebep olmadığı halde bir kimse için "Şu adamın kanı helaldir ve mübahtır" demek 97- "Allahü Teâlâ falan kimseyi vaktinden evvel öldürdü ve vakitsiz gitti" demek 98- Yabancı bir kadına bakıpta : "Güzele bakmak sevaptır" demek 99- Ahiretten bahseden kimseye "Ordan haber veren kim? Oraya gidip gelen var mı?" demek Günah işleyen bir kimseye "Tövbe et" denildiğinde "Ben ne yaptımda tövbe edeyim" demek |
|