Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
değişim, kelime, sihirli

Sihirli Kelime Değişim Nedir

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sihirli Kelime Değişim Nedir

Sihirli Kelime Değişim Hakkında Bilgi

Hakan BİROL

Değişim… Ne kadar sihirli ve güzel bir kelime değil mi Peki değişim nedir? Bu soru benim aklımı daima meşgul etmiştir Sürekli düşünmüşümdür; değişim nedir ve nasıl değişebilirim Ve şu an onun manasını bulmuş bulunmaktayım Bunun erdemi içinde bir anda kendimi çok mutlu hissettim çünkü değişimin kendisini her gün yaşıyormuşum ve ben bunun farkında bile değilmişim

Değişim, gelişmek demektir Değişim, fırsatların önümüze çıkıp onları değerlendirmemiz demektir Değişim, bir başarıya ulaşıp, o ulaştığımız başarının yolunda yürümek demektir Siz bu satırları okuyorsanız değişimin ne olduğunu merak ediyorsunuzdur veya başka bir sebeptir ama bu da gelişim için başka kapıya açılan bir yola işarettir

İnsanlar bulundukları her tarih itibariyle daima değişmişlerdir Bu değişimlerini gerçekleştirenler yerinde saymamış olanlardır Değişmek için bir şey yapmayan insanların çoğunun zihinlerinde hep aynı düşünceler ve yaptıkları eserlerde hep aynı konular işlenmiştir

Ama şu hayatta değişim hakkında değişmeyen tek bir gerçek vardır O da “Değişme Kanunu” dur Biraz düşündürücü bir kelime ama manası çok basit, biraz açıklayalım Etrafınıza şöyle bir bakın, dünü düşleyin, hatta bir hafta veya iki hafta öncesini bir de şu anda bulunmuş olduğunuz zamana, bugüne bakın Neler değişmiş ve neler değişmemiş Küçük bir yorum yapın zihninizde Görecekseniz ki bir çok şey değişmiştir Nasıl gün, kendini geceye bırakır, kış kendini yaza teslim eder ise insanlar da mutluluktan hüzne, doğumdan ölüme kadar daima değişir Tek değişmeyen şey değişme kanunudur O zaman, madem her gün değişiyoruz, düşüncelerimiz ve eserlerimiz nasıl aynı kalabilir…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com