Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Oyun Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
incelemeleri, kung, oyun, panda

Kung Fu Panda (Pc) - Oyun İncelemeleri

Eski 10-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kung Fu Panda (Pc) - Oyun İncelemeleri

Eh ne de olsa artık animasyon filmleri beni eskisi kadar eğlendirmiyordu değil mi? Hayır efendim, yok öyle birşey! Kung Fu Panda hiç de zorlanmadan favori animasyon filmlerim arasında yerini aldı Televizyonda denk geldiği her sefer X-Men çizgi filmi izleyen bir adam olarak, zaten animasyon dünyasının çizgisine gözüm yatkın Ama artık sevimli ve eğlenceli olmaktan çok, biraz daha yetişkinlere hitab edebilen animasyonları tercih ediyorum Kung Fu Panda' da onlardan birisi Başta arkadaşlarım kolumdan bacağımdan çeke çeke zorla sokmuşlardı beni, film arasında ise " ehehe, eheheeohhhne güldük ya, hadi mısırlar benden " moduna girmiştim
Po, ailesinin işlettiği küçük bir restoranda çalışmaktadır Aslında ailesinin bu konuda çok da işine yaramayan, tembel, hantal bir tiptir Ayrıca Kung Fu sanatına büyük bir ilgisi vardır, ancak iri cüssesi ve koca göbeği onu alıkoymaktadır Ancak sevimli karakterimizin kaderi yüzüne gülmüştür ve bir şekilde onu yıllar boyu hayranı olduğu " Furious Five " olarak bilinen bir grup savaşçı ile bir araya getirir Po' nun ise Usta Shifu önderliğinde Kung Fu sanatını öğrenmesi ve eski bir efsanenin gerçekleşmesini sağlayacak seçilmiş kişi haline gelmesi gerekmektedir Ancak acımasız bir düşman ile karşı karşıya gelmek durumundadır ki o Tai Lung adında bir kar kaplanıdır
Acaba Po bu acımasız düşmanın karşısında durup, seçilmiş kişi olmayı başarabilecek midir? Filmden sonra bunun cevabını Kung Fu Panda' nın oyununda da arayacağız
Eh, başarılı ve oldukça eğlenceli bir animasyondan sonra, oyunu ile karşı karşıya kaldığımda bu sefer tereddütsüz bir biçimde oyuna şans verdim Tabii bu şansı verirken ister istemez içime kurt düşmüştü Ironman ve Hulk trajedilerinden sonra haliyle insan film konulu oyunlara korkarak yaklaşıyor Neyse ki Kung Fu Panda bu konuda yüzümü kara çıkarmadı
Herşey çok sevimli çok hoş da, bu oyunun +7' ye hitab ettiğini düşünürsek ( gerçi 4 yaşındaki yeğenim gayet güzel combo'lu mombo'lu oynuyor bu oyunu ), kontroller biraz zor olmamış mı ? Tamam, oyunun konsol versiyonlarında böyle bir problem yok ama, hani keşke PC için de biraz daha çalışsaydık değil mi Beenox ? Ama olsun, biraz uğraştıktan ya da gamepad kullandıktan sonra çözülmeyecek gibi de değil WASD + mouse kombinesinin yanı sıra, klavyenin sağ bölümünde bulunan tuşlar, oyundaki combo'ları kullanmamıza olanak sağlıyor, tabii bu durumda bir süre elinizi mouse' dan çekmek durumunda kalıyorsunuz Ben o tuşları benimle kombine kullansın diye yeğenimle oynamıştım Başta birbirimize uyum sağlamakta zorlandık, ama bir süre sonra Po' yu bir nevi Bruce Lee haline getirdik
Çok da uzun soluklu bir oyun değildi tabii, 5-6 saatlik bir oyun süresi sonunda oyun bitiyor ( Tabii her tarafı didik didik ettiğiniz takdirde 6-7 saat olması da mümkün )
Oyun sırasında ufaklıkların da pek zorlanmadan üstesinden gelebileceği çeşitli görevler var, her bölüm sonunda ise bitirdiğimiz bölümün patronu ( tabiri caizse bölüm canavarı da diyebiliriz :P ) ile karşılaşıyoruz Po geliştikçe yapabildiği hareketler ve özellikleri de artıyor, dolayısıyla kullanabildiğimiz combo sayısı da artıyor Ancak bu hareketleri yapabilmemiz için " Chi " olarak adlandırılmış bir güce ( buna örnek olarak Mana da diyebiliriz ) ihtiyacı oluyor Kazandığımız puanlar sayesinde Po' nun canını ya da chi gücünü arttırabiliyoruz, hatta bazı hareketlerimizi güçlendirebiliyoruz Hatta dilerseniz kazandığınız bu puanlarla Po' ya yeni kıyafetler almanız da mümkün Oldukça keyifli bir seyirde ve bu çizgide ilerliyor oyun
Kung Fu Panda filmi seslendirmeler bakımından bir çok ünlünün yer aldığı ( Jack Black, Angelina Jolie vs ) bir animasyon Oyunun ses ve müzikleri de en az film kadar başarılı Grafiklere değinmemiz gerekirse, Kung Fu Panda sinema perdesinde biraz daha göz alıcı bir biçimde duruyor Yine de grafikler gayet hoş, gayet başarılı Ancak ufak tefek de olsa grafiksel hatalara rastlamanız mümkün Yine de bu tarz bir durumla karşılaştığınızda çok da aldırış etmeyin, arkanıza yaslanın ve bu kısa ama eğlenceli oyunun tadını çıkarmaya bakın
Oldukça eğlenceli, komik ve keyifli bir oyun Kung Fu Panda Kafanızı boşaltabileceğiniz, karşısında eğlenceli dakikalar geçirebileceğiniz, hatta varsa çocuğunuz, yeğeniniz ya da küçük kardeşinizle birlikte zaman geçirebileceğiniz bir oyun Kasım ayı bilgisayar başından kalkmamaya niyeti olanlara tavsiye, evde bilgisayarınızda oyun oynamak üzere sizden izin isteyen bir ufaklıkla birlikte yaşıyorsanız, hazır vakit varken boş zamanı değerlendirin Hem beraber eğlenirsiniz, hemde Kasım ayı gelip çattığında " olmaz şimdi ben oynuyorum " derken içiniz rahat olur :P

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com