|
|
Konu Araçları |
astım, astımın, belirtileri, belirtisi, nelerdir |
Astım Belirtileri - Astımın Belirtileri Nelerdir- Astım Belirtisi Nedir |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Astım Belirtileri - Astımın Belirtileri Nelerdir- Astım Belirtisi NedirAstım Belirtileri - Astımın Belirtileri Nelerdir- Astım Belirtisi Nedir Astım Belirtileri - Astımın Belirtileri Nelerdir- Astım Belirtisi Nedir Astım mevcut olan bir insanda zaman zaman hırıltı, öksürme ve nefes alıp vermede güçlükler çekme görülmektedir Bazı durumlarda ise astımın belirtilerinin artmasına sebep olabilmektedir Bu yüzden mikrobik rahatsızlıklar, sigara dumanı, alerji maddeleri, soğuk ve kirli hava, egzesiz ve psikolojik faktörler astım hastalığının fazla belirti vermesine neden olabilecek durumlardır Astım belirtilerinin birden ortaya çıkmasına astım atağı veya astım krizi adı verilmektedir Bu durumda hasta olan kişi yüksek derecede ağır nefes darlığı sorunuyla karşı karşıya kalmaktadır Astım belirtileri astımın şiddetine göre hafif aralıklar ile, sürekli, normal ve ağır olarak sınıflandırılabilmektedir Astım tanısı muayenede oluşan bulgularla birlikte IGE ve eozinofil adı verilen akyuvarın sayısının fazla olması solunum teslerinde soluk borusunda daralma meydana geldiğini göstermektedir Yapılacak olan deri testleri ile kişinin nelere karşı alerjisi olup olmadığının belirlenmesinin önemi çok büyüktür Astımın Belirtileri 1- Öksürme sorunu 2- Göğüste oluşan hırıltılar 3- Göğüste daralma 4- Nefes daralması |
|