Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
astım, astımın, belirtileri, belirtisi, nelerdir

Astım Belirtileri - Astımın Belirtileri Nelerdir- Astım Belirtisi Nedir

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Astım mevcut olan bir insanda zaman zaman hırıltı, öksürme ve nefes alıp vermede güçlükler çekme görülmektedir Bazı durumlarda ise astımın belirtilerinin artmasına sebep olabilmektedir Bu yüzden mikrobik rahatsızlıklar, sigara dumanı, alerji maddeleri, soğuk ve kirli hava, egzesiz ve psikolojik faktörler astım hastalığının fazla belirti vermesine neden olabilecek durumlardır

Astım belirtilerinin birden ortaya çıkmasına astım atağı veya astım krizi adı verilmektedir Bu durumda hasta olan kişi yüksek derecede ağır nefes darlığı sorunuyla karşı karşıya kalmaktadır

Astım belirtileri astımın şiddetine göre hafif aralıklar ile, sürekli, normal ve ağır olarak sınıflandırılabilmektedir Astım tanısı muayenede oluşan bulgularla birlikte IGE ve eozinofil adı verilen akyuvarın sayısının fazla olması solunum teslerinde soluk borusunda daralma meydana geldiğini göstermektedir Yapılacak olan deri testleri ile kişinin nelere karşı alerjisi olup olmadığının belirlenmesinin önemi çok büyüktür

Astımın Belirtileri

1- Öksürme sorunu
2- Göğüste oluşan hırıltılar
3- Göğüste daralma
4- Nefes daralması

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com