Peygamber Efendimizin Mührü Şerifi |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamber Efendimizin Mührü ŞerifiPeygamber Efendimizin Mührü Şerifi Peygamber Efendimizin Mührü Şerifi Hz Muhammed Sav Efendimizin Mührü Şerifi Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa SAV in Nübüvvet Mührü Resûlüllah SAV Efendimizin mübârek arkalarında Nübüvvet mührü vardı Ve ortaya misk kokusu gibi bir koku saçardı Nübüvvet Mührü'nün şekli üzerinde hadis âlimleri muhtelif beyanlarda bulundu Buhâri'ye göre: "Hatle" dedikleri çadır düğmesi veya keklik yumurtası büyüklüğündedir Müslime göre: Avuç içi kadar ve üstünde siyah benler var Diğer rivâyette: Güvercin yumurtası büyüklüğünde Başka rivayette de: kıllardan ibârettir Daha başka rivâyetlerde var Hâsılı: Allah Rasûlü'nün sırtında ve omuz altında Nübüvvet mührü olduğu kat'îdir Bunda şübhe yok Ancak şekli, biçimi ve Resûlüllah'ın doğumundan mı yoksa daha sonra mı olduğu hakkında kat-î bilgi yoktur Hz Âişe vâlidemiz buyurdu: Resûlüllah'ın vefatlarında Nübübbet Mührü'nü elimle yokladım, bulamadım; kaldırılmıştı Veheb bin Münebbeh Hakim tarıkıyla rivâyetine göre: Allahü Teâlâ hiçbir peygamber göndermemiştir ki, sağ eli üzerinde Nübüvvet benleri olmasın Yalnız Hz Muhammed SAV'in Nebilik beni mübârek sırtlarındaydı (Mevahib-i Lüdünniye) Efendimizin Nübüvvet Mührü'nü ehl-i kitap âlimleri de biliyordu On iki yaşlarında iken amcası Ebû Tâlip'le yaptıkları Şam seyahatinde Râhib Bahire de Mühr-ü Şerifi ziyâret etmişti |
|