Bayanlar İçin Sabah Namazı Nasıl Kılınır |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayanlar İçin Sabah Namazı Nasıl KılınırBayanlar İçin Sabah Namazı Nasıl Kılınır Sabah namazı kılınışı bayanlar için resimli Bayanlar İçin Sabah Namazı Nasıl Kılınır resimli sabah namazı kılınışı bayanlar için "Niyet ettim Allah rızası için sabah namazının sünnetini kılmaya" Ellerimi omuz hizama kadar kaldırıyorumAyaklarım az açıkVücudum dik Ellerim göğüs üstündeGözlerim secdeye bakar durumda Allahu Ekber diyorumGözlerim secdeye bakıyor Ellerim göğüs üzerine bağlıSağ elim sol elim üzerindeAyaklar az açıkVücudum dikEllerimi bağladıktan sonra önce: Sübhaneke okuyorumSonra Euzu Besmele çekip Fatiha-i Şerife okuyorum: Sonunda Amin diyorumPeşinden bir süre okuyorumEllerimi yana salarak:Allahu Ekber diyerekek ruküa eğiliyorum Gözlerim ayak ucuma bakıyorAyaklarım az açıkBaşım sırt hizasına gelmeyecek kadar az eğikDiz ve dirseklerim hafif bükükEllerim dizlerimin üzerindeRükuda üç kere: Sübhane rabiye'l azıym diyorum Semiallahü limen hamideh ve Rabbena lekel hamd diyerek doğruluyorumPeşinden Allahu Ekber diyerek secdeye varıyorum Alın ve burnum yere değiyor Başım iki elim arasında Parmaklarım kıbleye doğru Dirseklerim yere değiyor ve vücuduma yapışık,Oyluklarım da karnıma bitişik Ayaklarımın üstü yere gelmiş Her iki ayağım sağa yatık Secdede üç defa: Sübhane rabbiye'l âlâ diyorum Allahu Ekber diyerek secdeden kalkıyorumDizlerimin üstünde kısa bir müddet duruyorumAllahu Ekber diyerek tekrar secdeye varıyorum Yine secdede üç defa Sübhane rabbiye'l âlâ diyorum Allahu Ekber diyerek ikinci rekata kalkıyorum |
|