Çanakkale Savaşından Bi Hikaye! |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çanakkale Savaşından Bi Hikaye!çanakkale savaşından bi hikaye! çanakkale savaşından bi hikaye! Yıl 1915, Yer Çanakkale-Kocadere Bayırı >> >>O zamandan bu zamana hangi ozelliklerini kaybetti ve ısrarla >>kaybettirilmeye devam ediyor da bu hale geldi bu millet düşünmek gerek >> >>Kocadere köyünde büyük bi sargı yeri kuruluyor Kimi Urfalı , kimi >>Bosnalı , Kimi Adıyamanlı , >>Kimi Gürünlü, Kimi Halepli >> >>çok sayıda yaralı getiriliyor >> >>Bunlardan biri Lapsekinin Beybaş Köyündendir ve yarası oldukça ağırdır >>Zor nefes alıp vermektedir Alçalıp yükselen göğsünü biraz daha tutabilmek >>için komutanının elbisesine yapışır Nefes alıp vermesi oldukça zorlaşır >>ama tane tane kelimeler dökülür dudaklarından "Ölme ihtimalim çok >>fazla Ben bir pusula yazdım Arkadaşıma ulaştırın" Tekrar derin >>nefes alıp, defalarca yutkunur: "BenBen köylüm Lapseki'li İbrahim >>Onbaşından 1 Mecit borç aldıydım Kendisini göremedim Belki ölürüm >>Ölürsem söyleyin hakkını helal etsin" >> >>"Sen merak etme evladım" der Komutanı, >>kanıyla kırmızıya boyanmış alnını eliyle okşar >> >>Ve az sonra komutanının kollarında şehit olur ve son sözüde "söyleyin >>hakkını helal etsin" olur >> >>Aradan fazla zaman geçmez Oraya sürekli yaralılar getiriliyor Bunlardan >>çoğu daha sargı yerine ulaştırılmadan şehit düşüyor Şehitlerin üzerinden >>çıkan eşyalar, künyeler komutana ulaştırılıyor İşte yine bir künye ve >>yine bir pusula Komutan göz yaşlarını silmeye daha fırsat bulamamıştır >>Pusulayı açar, hıçkırarak okur ve olduğu yere yığılır kalır Ellerini >>yüzüne kapatır, ne titremesine nede göz yaşlarına engel olamaz >> >>>PUSULADAKİ NOT: >> >>"Ben Beybaş Köyünden arkadaşım Halil'e 1 mecit borç verdiydim >>Kendisi beni göremedi Biraz sonra taarruza kalkacağız Belki ben dönemem >>Arkadaşıma söyleyin ben hakkımı helal ettim" >> >>>Siz bu olayın neresindesiniz? |
|