Zeka testi.... |
01-21-2007 | #1 |
asyaland
|
Zeka testi....1 dakikaniz ve 10 tane de sorunuz var: asagidaki sorulari tam 1 dk içinde yanitlamaya çalis bir kagit kalem al ve yanitlarini not et, ve her soruya bir defa bakmaya çalis oldukça ilginç bir zeka testi :)) 1 bazi aylar 30, bazilari 31 çeker; kaç ayda 28 gün vardir? 2 doktorunuz size 3 hap verir ve bunlari yarimsar saat arayla almanizi tavsiye ederse, ilaçlarin tamamini bitirmeniz ne kadar sürer? 3 gece saat sekizde yatiyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah dokuza kuruyorum kaç saat uyurum? 4 30'u yarima bölüp 10 eklediniz, kaç etti? 5 bir çiftçinin 17 koyunu vardi sürüde salgin hastalik oldu, dokuzu agir hastalandi, digerleri öldü çiftçinin kaç koyunu var? 6 sadece bir tek kibritiniz var, içinde bir gaz lambasi, bir gaz sobasi, ve birde mum bulunan karanlik ve soguk bir odaya girdiniz önce hangisini yakarsiniz? 7 adamin biri dikdörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzarali bir ev insa ediyor evi kocaman bir ayi ziyaret ederse bu ayi ne renk olur? 8 3 elma vardi ikisini aldim kaç elmam var? 9 musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldi? 10chicago' dan hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullaniyorsunuz pittsburgh' da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi cleveland' da 8 yolcu indi, 6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi 20 saat sonra philadelphia'ya vardiginizda soförün adi neydi?
01-21-2007 | #2 |
asyaland
|
1 DK Sonunda şimdi yanıtlar: 1 hepsinde, tüm aylarda 28 gün vardir 2 bir saat 3 guguklu saatler gece gündüz ayrimi yapmadigi için 1 saat 4 70 eder, yarıma bölmek 2 ile çarpmak demektir 5 9 canli koyun 6 kibriti 7 ayi beyaz olur evin her cephesi güneye baktigina göre bina kuzey kutbundadir 8 2 elma 9 sıfır, gemisine hayvan alan musa değil, nuh idi 10 şoför sizdiniz değerlendirme: 10 dogru : einstein seviyesi 9 dogru : toplumla uyusamayan psikolojik bozuk vaka 8 dogru : mühendis 7 dogru : üniversite öğrencisi 6 dogru : lise ögrencisi 5 dogru : ilkokul ögrencisi 4 dogru : ilkokul ögretmeni 3 dogru : lise ögretmeni 2 dogru : üniversite profesörü 1 dogru : milletvekili 0 dogru : vatandas |
01-24-2007 | #3 |
İSİMSİZ KARANLIK
|
Haydaa, önce on doğruydu (Yani önce hepsine doğru cevap vermiştim) ama sonra birinin cevabını değiştirdim, şimdi neyim ben? |
04-12-2007 | #5 |
tatia27
|
evet arkadaşlar sitenizde yeni bir einstain var tatia27:))))soruların çogu tanıdık geldi:=))