Zavallı İnternet Servis Sağlayıcılar |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zavallı İnternet Servis SağlayıcılarSiyah ekran çıktı efendim - Yazın kullanıci adınızı - Yazdım - Parolanızı da girin - Tamam - Garip karakterler akmaya başladığında klavyeden F7´ye basın - Elimle mi? - Eee siz bilirsiniz - Ben bir IMac kullanıcısıyım - Buyrun hanımefendi sorun neydi? - Benim CD sürücümden içeri sinek girdi - Anlayamadım efendim - IMac´ime sinek kaçti - Peki ben telefondan ne yapabilirim sizce? - Ama görüyorum yürüyor içerde - Böcek ilacı falan sıkın isterseniz - Bir şey olmaz mı? - Bilmem aslında biz IMac´e destek vermiyoruz pek PC olsaydı yardımcı olabilirdim - Benim büyük bir sorunum var siz acaba eve hizmet veriyor musunuz? - Eeoo hayır? Burdan yardımcı olmaya çalısayım - Ben internete girmeye çalışınca bilgisayardan acayip sesler geliyor - Ne yaptığınızda geliyor o sesler? - Bağlan diyorum telefon sesi geliyor sonra da cıyaklıyor - O modem sesidir efendim o ses sizin modeminiz ve Türknet modemi arasında bir bağlantı kurulduğu (Sözümü keser) - Yok yok bozuk bu siz iptal etmiyim diye öyle diyorsunuz Benim hesabımı siler misiniz? - Fakat bu bir sorun değildir bu herkesin bilgis (Yine sözümü keser) - Ne yani herkesin bilgisayarı gazi olan bebek gibi viyaklıyor mu kimi kandırıyorsunuz Allah aşkına Dolandırıcılar - Efendim sizin modemler bana küfrediyor - Anlayamadım efendim - Bunda anlayamayacak ne var resmen küfrediyorlar işte - Emin misiniz? - Buyrun dinleyin (telefonu çevirme sesi çalan telefon sesi peşinden ana avrat küfür) - Ee siz hangi numarayı aramıştınız bir kontrol edelim - 0 - 344 26 16 - Bu sizin numaranız mı? - Hayır aradığım numara - Beyefendi o bizim numaramız değil bir ev numarası - Ben 10 gündür bu numaradan bağlanmaya çalışıyorum ama - O zaman doğaldır küfretmesi - Benim sayfalarım gelmiyor - Şu an yurtdışı çıkışımızı sağlayan uydudan kaynaklanan bir sorun var efendim - Bir ilgileniverseydiniz siz - Şey uydu uzayda efendim - Haa tamam o zaman - Benim kredi kartımdan para çekilmiş - Aylık hesap mıydi? - Evet - O zaman her ay başında para çekilir efendim - Hani sınırsızdı lan bu - iyi akşamlar bilmem ne net - iyi akşamlar birader ben tam olarak 26 dakika 36 saniyedir internete bağlıyım ve haalaaaa hiçbir şey gelmiyor daha ne kadar beklemem lazım acaba? (sinirli bir ton) - Gelmiyor derken sayfalar mı açılmıyor beyfendi? - Hayır kardeşim hiçbir şey olmuyor İşte bak 27 dakika 53 saniye oldu hâlâ yok - Internet explorer´i açtınız mı beyfendi? - Nasıl yani? - Himm beyfendi Internet´e girdikten sonra Internet explorer ya da Netscape programını çalıştırarak web sayfalarını gezmeye başlamanız lazım - Alala Internet´e girince kendi bağlamıyor yani - Sanırım makinam kilitlendi - Şimdi söyle yapalım ctrl-alt-delete - Hepsine aynı anda mı? - Evet - Ama parmaklarım yetmiyor? - Bakın önce ctrl´ye sol elinizin baş parmağıyla sonra sağ elinizin baş parmağıyla alt-gr´ye sonra da sağ elin işaret parmağıyla delete tuşuna basıyorsunuz - Ctrl´ye bastım alt tuşuna da şimdi - Delete´e basıcaksınız - Ctrl´den elimi çekeyim mi? - Hayır efendim - Peki alt-gr´den? - Hayır efendim dedim ya hepsine aynı anda basıyo olmanız gerekiyor - Daha kolay bir yolu yok mu? - Var efendim makinada reset yazan yere basın - Nerede o? - İsterseniz ctrl alt delete´i deneyelim basmanız gerek sadece bir tuş kaldı - Tamam fişini çektim - Peki - İyi aksamlar - İyisi falan kalmadı beyfendi! Sinirden köpürüyorum derhal iptal edin hesabımı! - Buyrun problem nedir hanımefendi? - Bakın birkaç gündür sizden aldığım paketle Internet´e giriyorum bu arada arkadaşlarım sürekli telefonumun meşgul olduğundan şikâyet ediyorlar önceleri anlayamadım sonra saatlere bakınca ne zaman sizin hesabınızı kullansam telefonumun meşgul olduğunu anladım!!! - Bu çok doğal hanımefendi çünkü modeminiz telefonunuzu kullanıyor bağlantıyı sağlayabilmek için bizimle bir ilgisi yok bunun bütün bağlantılarda aynı şey olur hatta olması gereken de budur - Yok kardeşim yok siz benim Internet´te olmamdan faydalanıp telefon hattımı kullanıyosunuz - Öyle bir şey teknik olarak mümkün değil zaten hanımefendi lütf - İptal edin dedim sorun çıkarmadan iptal edin ben de bu işi büyütmeden kapatıyım yoksa kötü olacak sizin için - Hanımefendi siz bilirsiniz fakat |
|