Kula?a Küpe Olacak Sözler.. |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kula?a Küpe Olacak Sözler..Ö?renci; -Hocam,diye sormu?Ynsan,maymunun geli?mi? ?eklidir”diyorlarNe dersiniz? Seyid Ahmet Arvasi cevap vermi? -O manty?a göre çynar a?acy da maydanozun geli?mi? ?eklidir ——————————————————————————– Lokman Hekim’e: -Hastalarymyza ne yedirelim?diye sorduklarynda,?u cevaby vermi?: -Acy söz yedirmeyin de,ne yedirirseniz olur ——————————————————————————– Sokrat ölüme mahkum edildi?inde esi: -Haksiz yere öldürülüyorsun diye a?lamaya ba?layynca, Sokrat: -Ne yani, bir de hakli yere mi öldürülseydim? ——————————————————————————– Bir Rus generali, ?eyh ?âmil’in i?tahyny abartarak “Beni yemenizden korkuyorum” deyince, ?eyh ?âmil: - Bo?una korkmayyn efendi, demi? Bizim dinimizde domuz eti yemek haramdyr ——————————————————————————– Bir filozofa sormu?lar: -Sansa inanyr misiniz? -Evet, yoksa sevmedi?im insanlaryn basarisini neyle açyklardym ——————————————————————————– Bir toplantyda bir genç MAkif’i küçük dü?ürmek için: -Affedersiniz, siz veteriner misiniz? MAkif hiç istifini bozmadan cevaplamy?: -Evet, bir yeriniz mi a?ryyordu? ——————————————————————————– Dünya nimetlerine önem vermeyen yasayy? ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginli?inden ba?ka hiçbir ?eyi olmayan kibirli bir adamla karsyla?yr Ykisinden biri kenara çekilmedikçe geçmek olanaksyzdyr Ma?rur zengin, filozofa: -Ben bir serserinin önünde kenara çekilmem Bunun üzerine Diyojen kenara çekilerek,gayet sakin su kar?yly?y verir: -Ben çekilirim ——————————————————————————– Kulaklarynyn büyüklü?ü ile ünlü Galile’ye hasymlaryndan biri: -Efendim,kulaklarynyz bir insan için büyük de?il mi? Galile cevaplamy?: -Do?ru,benim kulaklarym bir insan için büyük ama,seninkiler bir e?ek için fazla küçük sayylmaz mi? ——————————————————————————– Bir Fransyz yazar,Mehmet Akif’e: -Kadynlarynyzy evden çykartmady?ynyz do?ru mu?diye sordu?unda Akif: -Daha önceleri öyleydi,kar?yly?yny vermi? Fakat ?imdi dy?ary çykarttyk ve bir türlü içeri sokamyyoruz ——————————————————————————– Komedyen Eddie Cortar’a, -Hastalanynca ne yapmak gerekir?diye soruldu?unda: -Mutlaka doktora gidin demi? Zira doktorun ya?amasy gerekVerdi?i ilacyda alyn, çünkü eczanecinin de ya?amasy gerek Fakat ilaçlary sakyn içmeye kalkmayyn, zira sizinde ya?amanyz gerek ——————————————————————————– Ö?retmen, Biyoloji dersinde, ö?rencisine: -Söyle bakalym, demi? En son hangi di?ler çykar? Çocuk, dü?ünmeden cevap vermi?: -Takma di?ler ö?retmenim ——————————————————————————– Amerika’ly i? adamy, bir Çinli’yle alay ederek sormu?: - Ölüleriniz, mezarlaryna koydu?unuz pirinçleri ne zaman yiyecek? Çinli, ba?yny kaldyrmadan cevap vermi?: - Sizin ölüleriniz, koydu?unuz çiçekleri koklady?y zaman ——————————————————————————– - Hayat kyrkyndan sonra ba?lar, diyen bir ki?iye Said Turhan ?u kar?yly?y vermi?: - E?er otuz be?inde ölmezsen! ——————————————————————————– Talebelerinden biri, Konfüçyüs’e: - “Ölüm nedir?” diye sordu?unda, Konfüçyüz’ün cevaby ?u olmu?: - Hayat hakkynda ne biliyorsun ki, sana ölümden bahsedeyim ——————————————————————————– Harun Re?it, kendisini syk syk ikaz eden Behlül Dânâ Hazretlerine: - Sen kendi i?ine bak, dermi? Her koyun kendi baca?yndan asylyr Bir gün sarayy pis bir koku kaplamy? Sebebini ara?tyrdyklarynda, üst kattaki bir odada baca?yndan asyly bir koyun bulmu?lar Bu i?i yapany da ke?fetmi?ler tabi ki: Behlül Halife, kendisini syky?tyrdy?ynda: - Gördü?ünüz gibi, her koyun kendi baca?yndan asylyr efendim, demi? Fakat etrafy kokuttu?u için, herkesi rahatsyz eder ——————————————————————————– Hekimo?lu Ysmail’e, “Ramazan olmasyna ra?men biraz kilo almy?synyz?” dediklerinde: - Maalesef öyle oldu, demi? Çünkü iki ki?ilik yemek yiyor, bir ki?ilik oruç tutuyorum ——————————————————————————– Adamyn biri, Hz Ali’yi gyyabynda yani ardyndan kötüledi?i halde yüzüne kar?y övmeye ba?layynca, ondan ?u kar?yly?y almy?tyr: - Söylediklerinden daha a?a?y, fakat içinden geçirdiklerinden daha üstünüm ——————————————————————————– Behlül Dânâ’ya biri sorar: - O?lum öldü Mezar ta?yna ne yazdyrayym? Behlül Dânâ ?u cevaby verir: - ?unu yazdyr: “Dün altynda olan çimenler bugün üstünde ye?erdi Ey yolcu anla ki, ?u toprak günahtan gayri her ?eyi örter” ——————————————————————————– Zengin bir adam, Yslam büyüklerinden birine: -Bin altynym var, size versem ne dersiniz? diye sordu?unda, ?u cevaby almy?: -Verirsen, senin için iyi olur Vermezsen de benim için ——————————————————————————– |
|