Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyüktür, derece, gör, rahmetim

Rahmetim Ne Derece Büyüktür,Gör!

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rahmetim Ne Derece Büyüktür,Gör!

Resulallah (sav) Miraçta gördüklerini anlatmaya şöyle devam buyurdu:

-Arşa vardığım zaman ayağımdaki nalını çıkarmak istedim

Arş:

-Ya Habiballah ! Senin mübarek nalınındaki tozdan ben iftihar duyarım! dedi

Yine onları çıkarmak istedim

Arş:
-Ya Resulallah! Mübarek nalının ile bana bas ki nalının toprağına yüz süreyimVe ''Habib-i Ekrem'in nalınının tozu üzerimdedir'' diye iftihar edeyim! dedi

Nalını tekrar çıkarmak isteyince:

-Ey Habibim! Ta ki senin ayağının tozu ile Arş'ım şereflensin ve mükrim olsun! diye yüce bir hitab geldi

Ben:
-Yarabbi,Musa (AS) kendisi Tur dağında münacata geldiği zaman ona hitab ederek nalınlarını çıkarmaya ferman buyurdun! dedim

O zaman yine aziz bir hitap geldi, dedi ki:

-Sen benim katımda ondan daha aziz ve daha mükerremsin!O benim ''KELİMİM' sen ise ''HABİBİM''sinÖnüne bak ne görüyorsun?

Ben önümün enginliğine baktımBir deniz gördüm ki sonsuz mu sonsuzduUcu bucağı görünmüyorduBana yakın bir yerinde bir ağaç vardıÜzerinde güvercin kadar bir kuş duruyorduAğzında mercimek tanesi kadar toprak tutuyordu

O hitab bana:

-Bu nedir bilirmisin ? diye sordu

Ben:

-Yarabbi sen daha iyi bilirsin! dedim

O Yüce hitab buyurdu ki:

Sen benden her zaman ümmetinin günahlarının bağışlanmasını istersinİşte, o deniz benim rahmetimin örneğidirO ağaç dünyanın misalidirO toprak, onların günahının örneğidirBöylece ümmetinin günahları benim rahmetim katında ne kadar küçüktür ve rahmetim ne derece büyüktür,görArtık kalbini inançlı kıl! (Kara Davud Delail-i Hayrat Şerhi 329-330)

Yüce Allah bir kudsi hadiste şöyle buyurur: "Rahmetim gadabımı geçmiştir"

Dualarımız da; Günahlarımızın affını isterken,affedileceğimizi düşünürek dua etmeliyizGünahlarımızın affını istedikten sonra o günahları düşünmek doğru olmazÇünkü Şanı Yüce Olan Allah'ın rahmeti ve merhameti sonsuzdurBiz pişman olduktan ve O'ndan af diledikten sonra,günahlarımız dağlar kadar olsada onlar affedilirOnun için dua ederken,dualarımızın kabul olacağına inanarak,af dilerken,affedileceğimize inanarak dua etmeliyiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com