Halüsinasyon Görüyor Muyuz?/Kenan İşık... |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Halüsinasyon Görüyor Muyuz?/Kenan İşık...Ekonomik krizin patladığı o malum günden hemen sonra bizim bacanağa bir haller oldu Ne uyku, ne durak! Ne yemek, ne içmek! Alıp doktora götürdüm Doktor şöyle bir baktı bacanağa, 'Borsacı mısınız?' dedi son derece sıradan bir ifadeyle! Şaşkınlıktan küçük dilimi yutacaktım Adam ruh doktoru değil, falcı Bir görüşte anladı bacanağın 'borsacı' olduğunu Meğer bacanakla aynı dertten muztarip pek çok hastası varmış Alışkanlık kesbetmiş Görür, görmez şıp diye tanıyor, borsacıyı Bacanağın durumunun emsallerinden daha vahim olduğunu söyledi ve mal bulmuş Mağribi gibi hemen hastaneye yatırdı İşe, güce dalıp unuttum bacanağı İki gün önce beni çağırtmış Utana, sıkıla hastaneye ziyaretine gittim Daha kapıdan girer, girmez pür telaş 'Kapat kapıyı' dedi 'Perdeleri de kapat!' Dediklerini yaptım 'Gel' dedi, 'Gel otur şöyle!' 'Bacanak iyi misin?' dedim Sanki etrafta bizi dinleyen birileri varmış gibi sağına, soluna baktı iyice sokuldu bana 'Boşver şimdi benim iyi olup, olmadığımı da, anlatacaklarımı dinle Buldum' dedi gözleri parlayarak 'Krizi çözdüm' 'Bu iyice kafayı yemiş' diye geçirdim aklımdan Sanki aklımdan geçeni okumuş gibi, 'Ben anlatayım da sen yine inanma Spekülasyon kasımda başladı Şöyle bir denediler Tuttuğunu görünce ortamı hazırlayıp, beklediler, uygun zamanı kolladılar Sonunda bekledikleri fırsat ayaklarına geldi Ecevit'in MGK'da Cumhurbaşkanı ile tartışmasının hemen ardından patlattılar bombayı!' 'Dur bakalım bacanak', dedim 'Ne oluyor, neyi patlattılar?' Sanki beni hiç duymamış gibi 'Yirmi dakika' dedi 'Yirmi dakikada olup bitti her şey Acemi bir pehlivan gibi, yirmi dakikada sırtının üstüne devrildi Türkiye Oysa Ecevit MGK toplantısına girmeden önce açıkladı 'Denetimin de denetimi mi olurmuş?' dedi 'Bu bize güvensizlik değil mi?' dedi Sonra da toplantıya girdi Cumhurbaşkanı ile tartıştı Hüsam, Müsam, derken toplantıyı terketti Hemen açıklama yapmak istedi' Durdu bacanak, gözlerime diktiği gözleri çakmak, çakmaktı 'Dur hele sakin ol' dediler Ecevit'e Açıklamayı Başbakanlıkta yaparsın dediler Bir de sigara ikram ettiler Ecevit Başbakanlığa gitti ve yirmi dakika sonra yaptı açıklamayı Yine sustu ve yatağa uzandı usulca Sanki bütün enerjisi tükenmişti Gözlerini tavana dikti ve duyulur, duyulmaz bir sesle 'Olanlar o sırada oldu' dedi 'Bu yirmi dakika içinde' Gözlerini kapadı Tam hemşireyi çağırmaya niyetlenmiştim ki, hemşire elinde ilaçlar ve bir bardak su ile içeri girdi Minik drajelerin bir kısmını bütün, bir, ikisini de ikiye bölüp yutturdu bacanağa İlaçlar hemen etkisini göstermiş gibi yeniden dikildi bacanak ve kaldığı yerden salvolarına devam etti 'Pazartesi oldu bu olay' dedi 'Pazartesi'nden önceki cuma her şey normaldi G-20 ülkelerinin temsilcileri buradaydı IMF Başkanı buradaydı ve olumlu açıklamalar yapıyorlardı Hazine'nin çok yüklü miktarda iç borç ödemesi ve itfası vardı Kasım krizinden sarkan etkilenmelerle faizlerin % 65'de tutulup, Hazine'nin de % 65 faizle borçlanması düşünülüyordu Ben de bu iyimser havaya kendimi kaptırıp saat tam 10'da oturdum bilgisayarımın başına ve ufak, ufak alıp, satmaya başladım Borsa alım ağırlıklı seyrediyordu Beni bilirsin öyle kolay, kolay yaş tahtaya ayak basmam' Hakikaten de benim bacanak borsada ünlüydü Tanıyanlar, borsayı bilen üç, beş kişiden biri olduğunu söylerler Bacanağın sesi yine düştü, yüzü gölgelendi 'Bir baktım ekranda bir şeyler oluyor', diye devam etti 'Alıcılar geliyor ama satışlar hakim Yani birileri çaktırmadan mal satıyor Mal dediysem, hisse senedi, hazine bonosu filan Mal satıyorlar ve döviz alıyorlar N'oluyoruz demeye kalmadan olanlar oldu Ecevit açıklamasını yaptı ve 'bu bir krizdir' dedi Bacanak krizi farketmişti ama olanlar olduktan, iş, işten geçtikten sonra 'Eee!' dedim 'Birileri senden önce farketmiş, şansına küs Papaz her zaman pilav yemez' 'Hayır' dedi 'Benden önce farketmediler Hazırlıklıydılar Sadece haber aldılar!' Bizim bacanak gazozuna tenis oynarken bile yenilgiyi kabul etmez Ne yapar, eder kazanır maçı Haline içim acıdı Hırpalanmış ruhunun zorlamalarıyla iyice bitkin düşen bedenini yeniden bıraktı yatağa ve belli belirsiz bir şeyler mırıldanmaya başladı Sayıklıyordu Kulak verdim 'Güvercinler' diyordu 'Güvercinler Kuşlar Kargalar Pır, pır uçarlar Uçururlar!' Hemen doktoru çağırdım 'Halüsinasyon' dedi doktor 'Hastalık biraz ağır seyrediyor!' Canım ülkem düştü aklıma Derin bir iç geçirdim! Kenan Işık |
|