7 Kurşuna İstiklal Marşı |
05-10-2007 | #1 |
Ergenekon
|
7 Kurşuna İstiklal Marşı7 KURŞUNLA İSTİKLAL MARŞI Güneydoğu’nun küçük bir ilçesinde görev yapan bir hakim, ilçe dışındaki lojmanından görünen karakolun bir gecesini söyle anlatır: "Lojmanımızın balkonundan o karakol görünürdü Yaklaşık bir aydır her istihbarat kaynağından karakolun basılacağı haberi geliyordu Üstelik baskının şimdiye kadar yapılanlardan çok daha büyük olacağı söyleniyordu Yakin birliklerden timler getirildi, karakolun etrafına mayınlar döşendi, ağır silahlarla takviyeler yapıldı ve baskın beklenmeye başlandı "En son gelen istihbaratta baskının saati ve baskına katılacak terörist şayisi bile veriliyordu 22:10, Karakol o gün basılmadı"Bir gün sonra, bildirilen saatte cehennem başladı Balkonumuzdan izlediğim dehşet dolu manzarada, daire haline gelmiş teröristlerin, dairenin ortasına, gecenin karanlığında ateşleri parıldayan silahları ateşlediklerini görüyordum Karakolun, havan ve roket mermilerinin patladığı yerde olduğunu biliyorduk Tam anlamıyla çember içine almışlardı Lojmandan ayrılıp doğruca jandarmanın binasına gittik Karakolun merkezi, telsizle, sürekli timlerden durumlarını bildirmelerini istiyor; dış emniyette bulunan timler de bu çağrılara cevap veriyor, havan ve uçaksavar ateşi istedikleri yerleri de tarif ediyorlardı "Bir süre sonra telsiz konuşmaları, timlerden birinin üzerine yoğunlaştı Timden bir türlü cevap alınamıyordu Üst üste, defalarca çağrı yapılıyor ancak bir türlü timle irtibata geçilemiyordu Konuşmaları takip eden askerler timden ümitlerini kesmişlerdi Ama bir yandan da çağrılar devam ediyordu Bir saat kadar sonra, telsizden bitkin bir ses duyuldu: "Yaralılarım var, yaralılarımı alın" Tüylerimiz diken diken olmuştu Hemen cevap verildi "Tamam, Suat 3, sakin olun, az sonra birlik çıkacak "İlk yaralı haberi, bu saatlerdir aranan timden gelmişti Tim komutanı konuşurken arkadan silah sesleri duyuluyordu Herkes bu sözler üzerine yorum yapıyordu Telsizin başındaki tim komutanlarından biri, bu timde şehit olduğundan emindi Merkezden tekrar çağrı yapıldı "Suat 3 , irtibatı kesme Sakin olun!" Cevapta bir değişiklik olmadı : "Yaralılarım var Kan kaybediyorlar Yaralılarımı alın!" "Ve tam bir buçuk saat, beser dakika arayla Suat 3 kodlu timle muhabere aynen bu sözlerle sürdü : "Yaralılarımı alin" , "Sakin olun, geliyoruz "Hepimiz o time kimsenin yardıma gidemeyeceğini çok iyi biliyorduk Karakola düsen mermi sayısında azalma olmuyor, aksine, takviye alan teröristler baskının şiddetini gittikçe arttırıyorlardı Kimsenin, değil karakolun dışına çıkmak, mevzi değiştirebilecek fırsatı dahi olmadığı apaçıktı "Bir süre sonra, Suat 3'ün telsizinden hırs dolu kelimelerini işittik: "Hemen gelip yaralılarımı almazsanız, karakola dönüp bölüğü tarayacağım "Hepimiz sok olmuştuk Hemen tabur komutanı devreye girdi Hemen hemen Ayni sözcüklerle tim komutanına sakin olma çağrısı yaptı Ama ise yaramıyordu Tim komutanı "Yaralılarımı alin!" dışında başka bir şey demiyordu Tabur komutanının da telsizi bırakmasıyla, bir saat kadar daha tim komutanından ses çıkmadı Birer dakika arayla yapılan yoğun çağrılara cevap vermedi Hepimiz tim komutanının da şehit olduğunu düşünüyorduk İçim burkuluyor, başım dönüyor, tanık olduğum bu anlardan nefret ediyordum Telsizin başına tim komutanının okuldan devre arkadaşı geldi Son bir ümitle eline mikrofonu alıp, cevap beklemeden, telsizin kodlarını da kullanmadan, konuşmaya başladı: "Devrem ben Hüseyin Geçmiş olsun devrem Biraz daha dayan olur mu? Bak destek timleri yola çıktı Sana doğru geliyorlar Devrem aman pes etme olur mu?" "Telsizin mandalını bırakıp beklemeye başladı Hepimiz Motorola marka, duvara monteli telsiz cihazının hoparlör kısmına gözlerimizi dikmiş bekliyorduk Ve konustu : "Devrem, bölük komutanı nerde?" Hepimiz derin bir "Oh!" çektik Telsizden, "İzinde devrem" yanıtı verildi Suat 3 , artik tükenen bir sesle konuşmayı sürdürdü: "Ne olur yaralılarımı alin Bende yaralıyım "O ana kadar kendisinin de yaralı olduğunu söylememişti Hepimiz donup kalmıştık Telsizin başındaki devre arkadaşı da bu sözü üzerine mikrofonu fırlattı ve odadan çıktı Ben kapının hemen eşiğinde ayakta duruyor,duyduklarım ve gördüklerimle bir tarihe tanıklık ettiğimi düşünüyordum "Ben de yaralıyım" dan sonra yine ses kesildi Sabaha kadar hiç konuşmadı Yüzlerce kez yapılan çağrılara cevap vermedi Artik onun şehit olduğuna ben de inanmıştım "Gün ağarırken hepimiz yorgun düşmüş, telsizden yapılan "Suat 3, Konuşan Suat, Cevap ver!" Çağrısından bıkmış halde bir kösede yığılmışken, birden telsizin mandalina basıldığını fark ettik Telsizden silah sesleri geliyordu Ve on on bes saniye sonra hayatim boyunca unutamayacağım bir İstiklal Marsı dinlemeye başladım Mandala sürekli basıldığı için bütün telsizlerin konuşma imkanı durmuştu "Çatışmanın altında yaralı bir tim komutanının, makamıyla söylediği İstiklal Marşı’nı dinliyordum Gözlerim dolmuştu O ana kadar duyduğum en güzel İstiklal Marşı’ydı Birinci dörtlüğü bitirdi İkinci dörtlükte sesi çatallaştı Kelimeler uzadı Ama marşı söylemeyi bırakmadı Bozuk bir ses tonuyla, kendini zorlayarak okumaya devam etti Marsi bitirdiğinde, ben de bitmiştim Hemen orayı terk ettim" Bir daha onun sesini hiç duymadım Toplam 22 şehidin verildiği o baskın gecesinde, vücuduna saplanmış 7 merminin acısıyla söylediği İstiklal Marsı’nı ruhuma isleten tim komutanının ölmediğine ise hala inanamıyorum"Hakimin anıları burada sona eriyor İste benim Türk subayından anladığım budur Vücudunda yedi mermi olduğu halde makamı ile istiklal Marşı söyleyen adamdır Okuyun Arkadaşlar ve bu VATAN için kanlarını akıtan Kahramanlarımızla övünün, gururlanın |
05-10-2007 | #2 |
[KAPLAN]
|
Gerçekten hüznün ve gururun bir arada yaşandığı; Türk askerinin fedakarlığını, yiğitliği gösteren duygu yüklü bir olay Bunun gibi birçok olay daha var aslında bilinmeyen, hatta şu anda bile yaşanmaya devam eden Ve birçoğu günümüzde okutulan tarih kitaplarında çoktan yerini almayı haketmiş Ancak ! bu günlere baktığımızda, tarihimizi yabancının yazdığı kitaplardan öğrenmeye başladığımızı görüyoruz ( Bizzat okuyan kişilerle muhattap oldum ! Acınacak haldeler ) Bu kitaplar nasıl üniversitelerimize girmişse, " yabancı dille yozlaşma ( Kültür soykırımı ) " eğitiminin hızlanmasıyla beraber liselerimize ; daha sonra da ilkokulda öğrencilerimize öğretilmeye başlanacak Öğretilmek dedim özür dilerim, öğrencilerimizi bilinçsiz yetiştirmek diyecektim Bu da kendimizi tanımamıza sebep olacak Biliniz ki, " Türk " adı dünya tarihinden silinmek istenmektedir Dünyanın en çok konuşulan ilk 5 dili arasında yer alan Türkçe, neden 10-15 dile çevirilen kaynaklarda bile yerini alamıyor sanıyorsunuz ?! Avrupa'ya, Amerika'ya gidenler net bir şekilde diyor " Türkiye diye bir devletin var olduğundan çoğu insanın haberi yok " Türkiye'de ki yayınlarda ilişkilerin hınca hınç görüldüğü devletlerden bahsediyoruz burda Sizce neden bilinmiyoruz ? Soruların cevapları gayet basit Ergenekon'un dediği gibi Okuyun ! Hatta okumakla kalmayın çevrenizdekilere de anlatın Bu millet üzerinde kısa ve uzun vadeli birçok oyun oynanıyor Okuduklarımız tarih; tarih ise gelecek için en iyi rehberimiz Tarihimize sahip çıkalım Bu kadar önemli bir konuya böyle güzel ve anlamlı bir yazıyla değindin için teşekkürler Ergenekon Konuyu sabitliyor ve Nesil Bilinçlendirme Kampına taşıyorum |
05-13-2007 | #4 |
İSİMSİZ KARANLIK
|
Bu müthiş etkileyici yazı için çok çok teşekkürler Ergenekon, emeğine sağlık KAPLAN'ın söylediklerine aynen katıldığımı da belirtiyorum |
05-13-2007 | #6 |
angelesdream
|
yazıyı heyecan içinde okudumgerçekten tarihimle gurur duyuyorumbizleri yere serip bu müthiş tarihi yok edip bizi silmeye çalışanlar hiçbir zaman bu emellerine ulaşamayacaklardır!! "NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!" paylaşımından dolayı seni kutlarım ERGENEKON |
7 KurşunLa İstiklal Marşı |
02-07-2008 | #7 |
gülgüzeli
|
7 KurşunLa İstiklal Marşı7 Kursunla ISTIKLAL MARSI yazisini aynen iletiyorum Okudugumda hissettigim duygularin tarifi mumkun degil, Sizinle paylasmak istedim 7 KURSUNLA ISTIKLAL MARSI Güneydogu'nun küçük bir ilçesinde görev yapan hakim, ilçe disindaki lojmanindan görünen karakolun bir gecesini söyle anlatir: "Lojmanimizin balkonundan o karakol görünürdü Yaklasik bir aydir her istihbarat kaynagindan karakolun basilacagi haberi geliyordu Üstelik baskinin simdiye kadar yapilanlardan çok daha büyük olacagi söyleniyordu Yakin birliklerden timler getirildi, karakolun etrafina mayinlar dösendi, agir silahlarla takviyeler yapildi ve baskin beklenmeye baslandi "En son gelen istihbaratta baskinin saati ve baskina katilacak terörist sayisi bile veriliyordu 22:10, Karakol o gün basilmadi"Bir gün sonra, bildirilen saatte cehennem basladi Balkonumuzdan izledigim dehset dolu manzarada, daire haline gelmis teröristlerin, dairenin ortasina, gecenin karanliginda atesleri parildayan silahlari ateslediklerini görüyordum Karakolun, havan ve roket mermilerinin patladigi yerde oldugunu biliyorduk Tam anlamiyla çember içine almislardi Lojmandan ayrilip dogruca jandarmanin binasina gittik Karakolun merkezi, telsizle, sürekli timlerden durumlarini bildirmelerini istiyor; dis emniyette bulunan timler de bu çagrilara cevap veriyor, havan ve uçaksavar atesi istedikleri yerleri de tarif ediyorlardi "Bir süre sonra telsiz konusmalari, timlerden birinin üzerine yogunlasti Timden bir türlü cevap alinamiyordu Üst üste, defalarca çagri yapiliyor ancak bir türlü timle irtibata geçilemiyordu Konusmalari takip eden askerler timden ümitlerini kesmislerdi Ama bir yandan da çagrilar devam ediyordu Bir saat kadar sonra, telsizden bitkin bir ses duyuldu: "Yaralilarim var, yaralilarimi alin" Tüylerimiz diken diken olmustu Hemen cevap verildi "Tamam Suat 3, sakin olun, az sonra birlik çikacak "Ilk yarali haberi, bu saatlerdir aranan timden gelmisti Tim komutani konusurken arkadan silah sesleri duyuluyordu Herkes bu sözler üzerine yorum yapiyordu Telsizin basindaki tim komutanlarindan biri, bu timde sehit oldugundan emindi Merkezden tekrar çagri yapildi "Suat 3 , irtibati kesme Sakin olun!" Cevapta bir degisiklik olmadi : "Yaralilarim var Kan kaybediyorlar Yaralilarimi alin!" "Ve tam bir buçuk saat, beser dakika arayla Suat 3 kodlu timle muhabere aynen bu sözlerle sürdü : "Yaralilarimi alin" , "Sakin olun, geliyoruz "Hepimiz o time kimsenin yardima gidemeyecegini çok iyi biliyorduk Karakola düsen mermi sayisinda azalma olmuyor, aksine, takviye alan teröristler baskinin siddetini gittikçe arttiriyorlardi Kimsenin, degil karakolun disina çikmak, mevzi degistirebilecek firsati dahi olmadigi apaçikti "Bir süre sonra, Suat 3'ün telsizinden hirs dolu kelimelerini isittik: "Hemen gelip yaralilarimi almazsaniz, karakola dönüp bölügü tarayacagim "Hepimiz sok olmustuk Hemen tabur komutani devreye girdi Hemen hemen Ayni sözcüklerle tim komutanina sakin olma çagrisi yapti Ama ise yaramiyordu Tim komutani "Yaralilarimi alin!" disinda baska bir sey demiyordu Tabur komutaninin da telsizi birakmasiyla, bir saat kadar daha tim komutanindan ses çikmadi Birer dakika arayla yapilan yogun çagrilara cevap vermedi Hepimiz tim komutaninin da sehit oldugunu düsünüyorduk Içim burkuluyor, basim dönüyor, tanik oldugum bu anlardan nefret ediyordum Telsizin basina tim komutaninin okuldan devre arkadasi geldi Son bir ümitle eline mikrofonu alip, cevap beklemeden, telsizin kodlarini da kullanmadan, konusmaya basladi: "Devrem ben Hüseyin Geçmis olsun devrem Biraz daha dayan olur mu? Bak destek timleri yola çikti Sana dogru geliyorlar Devrem aman pes etme olur mu?" "Telsizin mandalini birakip beklemeye basladi Hepimiz Motorola marka,duvara monteli telsiz cihazinin hoparlör kismina gözlerimizi dikmis bekliyorduk Ve konustu : "Devrem, bölük komutani nerde?" Hepimiz derin bir "Oh!" çektik Telsizden, "Izinde devrem" yaniti verildi Suat 3 , artik tükenen bir sesle konusmayi sürdürdü: "Ne olur yaralilarimi alin Bende yaraliyim "O ana kadar kendisinin de yarali oldugunu söylememisti Hepimiz donup kalmistik Telsizin basindaki devre arkadasi da bu sözü üzerine mikrofonu firlatti ve odadan çikti Ben kapinin hemen esiginde ayakta duruyor,duyduklarim ve gördüklerimle bir tarihe taniklik ettigimi düsünüyordum "Ben de yaraliyim" dan sonra yine ses kesildi Sabaha kadar hiç konusmadi Yüzlerce kez yapilan çagrilara cevap vermedi Artik onun sehit olduguna ben de inanmistim "Gün agarirken hepimiz yorgun düsmüs, telsizden yapilan "Suat 3, Konusan Suat, Cevap ver!" çagrisindan bikmis halde bir kösede yigilmisken, birden telsizin mandalina basildigini fark ettik Telsizden silah sesleri geliyordu Ve on on bes saniye sonra hayatim boyunca unutamayacagim bir Istiklal Marsi dinlemeye basladim Mandala sürekli basildigi için bütün telsizlerin konusma imkani durmustu "Çatismanin altinda yarali bir tim komutaninin, makamiyla söyledigi Istiklal Marsi'ni dinliyordum Gözlerim dolmustu O ana kadar duydugum en güzel Istiklal Marsi'ydi Birinci dörtlügü bitirdi Ikinci dörtlükte sesi çatallasti Kelimeler
uzadi Ama marsi söylemeyi birakmadi Bozuk bir ses tonuyla, kendini zorlayarak okumaya devam etti Marsi bitirdiginde, ben de bitmistim Hemen orayi terk ettim" Bir daha onun sesini hiç duymadim Toplam 22 sehidin verildigi o baskin gecesinde, vücuduna saplanmis 7 merminin acisiyla söyledigi Istiklal Marsi'ni ruhuma isleten tim komutaninin ölmedigine ise hala inanamiyorum"Hakimin anilari burada sona eriyor Iste benim Türk subayindan anladigim budur Vücudunda yedi mermi oldugu halde makami ile istiklal Marsi söyleyen adamdir
04-06-2008 | #8 |
bonsoir
|
Cevap : 7 Kurşuna İstiklal Marşıbu olayı yazdığınız için çok tşkr ederimBen daha önce KUDRET CERGİZİN kitabında okumuştumve sitemizede yazmayı düşünmüştüm ENGİZEK KARTALI adlı kitapta 1992 yılında 172 zırhlı tugay komutanlığı yapan SnKUDRET CENGİZ in yazmış olduğu kitapta okumuştum ve çok derinden etkilenip üzülmüştüm Tşkrr |
Cevap : 7 KurşunLa İstiklal Marşı |
05-19-2008 | #9 |
VANDETTA
|
Cevap : 7 KurşunLa İstiklal MarşıNe yazık ki şimdi bazı paşalarımızda Akif'in İstiklal Marşına ustaca yerleştirdiğini iddia ettiği 'hak' 'hakka taban vs''gibi sözlerin değişmesi gerektiğini ima eder Bölemediler bölemiyecekler,bugünler Türk'ün en karanlık günleri ve ben eminimki her çıkışın bir inişi olduğu gibi birde çıkışı vardır zamanı geldiğinde herşey eskiye dönecek
05-19-2008 | #10 |
[KAPLAN]
|
Cevap : 7 Kurşuna İstiklal MarşıKonu daha önce açılmıştı ancak hem böylesine anlamlı bir konuyu paylaşmanız hem de her iki konuda da güzel yorumlar bulunması nedeniyle konuları birleştirmeyi daha uygun buluyorum |
Cevap : 7 Kurşuna İstiklal Marşı |
05-20-2008 | #11 |
atalay
|
Cevap : 7 Kurşuna İstiklal Marşı317 KISA DÖNEM YUSUF ATALAY CÖMERT - TOPCU VE FÜZE OKULU- POLATLI-ANKARA VATAN SANA CANIM FEDA NE MUTLU TURKUM DİYENE HER SEY VATAN İCİN HER TÜRK ASKER DOĞAR YEMİN TORENİMDE BU SÖZLERİ SOYLERKEN İCİM TİTRİYORDU |
05-20-2008 | #12 |
seyito
|
Cevap : 7 Kurşuna İstiklal Marşıcok güzelmiş paylaşım icin tşkederim |
05-23-2008 | #13 |
gulhan
|
Cevap : 7 Kurşuna İstiklal Marşıemöegıne saglık