Renklerin Gölgesinde !. |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Renklerin Gölgesinde !.-Kırmızının geçidi vardır ilkin, bir uçtan diğer uca Kırmızı; savaşta kanın, sevda da yüreğin temsilcisidirYeryüzü en güzel elbisesine şafaksı kızıllıkta bürünürKırmızı, tutkuyla bağlanmanın rengidir aşka,başımızda dönüp duran sarhoşluğun Mecnun güle giderken, kırmızılarla çıkar Leyla karşısınaKerem’in Aslı için yandığı od’dur kırmızı Ve sahne de şimdi Kırmızı - Doğrudur, benim adım KırmızıSizden tek isteğim var; unutun bütün bildiklerinizi Yıkalım beraber geçmişi ve yerine daha güzeli kurabilelim Yıkmadan yapılmaz Aşkı da yıkalım, sevdayı da Şafaksı kızıllıklarda tekrardan kuralım dünyayı Hiçbir şey yerini terk etmesin, savaşlarda durmadan akan kanadır sözüm Madem ben Kırmızı’yım Senden aşkı hakim kılmanı istiyorum Tek söz sahibi varsa o da aşktır -Ve güneşe durduk sarardıkBuğday tanesinin sarılığında berekete, sonbaharla sararan yapraktaki sabra vurgundukSarıydı adımız, günebakanlarla uzatırken başımızı göğeÖzlenenleri özlemeyi Sarı’dan öğrendikHasretin en asili sarı da mevcuttuOndandı hasret çeken yüreğin günden güne sararmasıSarı, akıp giden yaşamın bir ırmak boyu macerasıdırAvcının peşinde olduğu Ceylan -Sarıyım benTanıyın beni Vazgeçtim insanlıktan,adamışken özümü ona Vazgeçtim sömürdükçe sömüren canilerdenBir yanıyla insanlık vaat edip bir yanıyla bütün vahşetleri destekleyen iki yüzlülerden bıktımBıktım içimi boşaltan boş kavramlardanArtık ne güneş sarıydı, ne de buğday taneleriHepsine birazda olsa kan bulaştı… - Sessizce uzanırken yaprağa bahar, adımız Yeşildi Güvercin gagasında sıkışan zeytin dalı, umudu büyüten sevgiydik Yeşille unuttuk kara geçmişi, kana bulaşan elleri Saygı duyduk topraktan başını yavaşça uzatan tohuma Sonbahara kızgın yeşiller büyüttük penceremizde Çünkü yeşile adadık ömrümüzü… - Pencerenizde büyütürken, unuttunuz doğadaki yeşile saygı duymayı Yaktınız cayır cayır kendi menfaatleriniz doğrultusunda Yok saydınız beni gözünüz karardığında Vurdunuz güvercini, hiçe saydınız sevgiyi Maziyi taşıdınız geleceğe, kirletmek için daha fazla beyni - Aksi sedamızla Mavi’ye boyandı dünya Gökyüzüne kesildi denizler Kapının önünde güneşin batışını izleyen kızın gözünden öğrendik masmavi düşlerde umut olmayı Ağlayan çocukların elinde elma şekerine dönüştük maviyle Yaramaz çocuğun hınzırca gülümseyişindeydik Uçurumun kenarında yaşamı telkin eden dokunaklı sestik… - Kesildi can damarlarım Yitirmeye başladım yavaş yavaş güzelliğimi… Dedikleriniz uzaklaşmakta benden Artık uzağım hınzırca gülümseyişlere… Hasretim gözünüzdeki umutlu parıltıya Masmavi düşlerle rüyalarınıza girmeyi özledim, denizler kirlendiğinden beri… Kirletilirken renkler birer birer, isyandaydı bütün dünya Şahitti melekler insanlığın yaptığı yıkımlara Birleşti renkler, süren savaşlara karşı Birleşti renkler, ağlayan çocukların her bir gözyaşı damlası için Yağmuru beklediler ve … Gökkuşağıyla işte üstümüzdeler… Hoş geldiniz aşka,sabra,umuda ve bahara gebe gülümseyişler… |
|