İçi Dolu Parmak Tatlısı |
06-07-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
İçi Dolu Parmak TatlısıHamuru için;
İçi için;
Şerbeti için;
En üstü için;
İlk önce şerbeti hazırlayınKaynayan şerbete limon suyunu damlatın ve ocağı kısın 10 dakika kısık ateşte yoğunlaşsınOcağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın Hamur için olan malzemeyi bir kaba alın ve iyice yoğurunUnu her zamanki gibi azar azar ekleyinEle yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz15 Dakika dinlendirinCeviz ve fındığı robottan iri bir şekilde çekin ve içine şeker ve tarçını ekleyinHamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın içine fındıklı cevizli harçtan koyup elinizle hamuru düzelterek köfte şekli verinBir tabağa az aza irmik koyun yaptığınız hamuru tabaktaki irmiğe bulayınYağlanmış tepsiye dizin180 Derecelik fırında kızarana kadar pişirin Tatlının ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekleyinİyice soğumuş olan şerbeti üstlerine dökünTatlı iyice soğuyunca servis yapın Not:Bu tatlıyı daha önce yediğimde içi boş yedim ve bana yavan geldiBende Kıbrıs'ta içi dolu diye bir tatlı vardı onun iç harcını bu tatlıya yaptım böylesi daha güzel olduİsteyen içini boş bırakabilir yaniİçi için evinizdeki badem ve fıstığı da katabilirsiniz bende ikisi vardı aslında içi doluda bütün kuru yemişler bir araya katılırFındık,fıstık,badem ve ceviz ezmesiyle de yapılabilir