Hıdırelez'in Bereketi üzerimize Olsun... |
05-05-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Hıdırelez'in Bereketi üzerimize Olsun...Dilek dilerken gül ağacına astıktan sonra edilecek dua Bismillahirrahmanirrahim Bin bir adım bir adım, ALLAH bir adım,adım, Kerem,Kerem ALLAH, Başım da bir duman var, Yardım eyle ALLAH La ilahe illahlah muhammederresulallah Yetiş imdadıma Hızır ile, ALLAH birsin sen kula miyersin Biz gibi kulların yardımcısı sensin Hızır derya da erdim murada AMİN Hıdrelez gününde bereket için okunacak dua "ALLAHÜMME RABBÜHÜ YA HALKALHALAS MUHAMMEDİN RUSULULLAH YETİŞ İMDADIMA YA HIZIR YA İLYAS" BU DUA 40 DEFA OKUNUYOR5 MAYIS GÜNÜ 39 DEFA OKUNUYOR6 MAYIS SABAHI DA 40OKUNUP DUASI YAPILIYOR BİRDE ŞÖYLE BİR UYGULAMA VAR 5 Mayıs ikindi namazından sonra sabah namazına dek olan vakitte Allah rızası için 2 rekat namaz kılınırve namazdan sonra şöyle dua edilir "Ya Rabbi! Sen dünyanın ,kainatın sahibisin ve canlıyı yaratansınBenim de Rabbimsin ve her canlının da Rabbisin MevlamKullarının ve her canlının hakkını verdiğin o günün,bugün olması sebebiyle bu günahkar kulunun da hakkını sen ver MevlamRabbim!Senden ,Senin varlığını ,birliğini,mucizelerini yaşamayı ve yaşatmayı bana nasip etmeni istiyorumBizleri diğer canlılara karşı mahcup etme güzel Allah'ımHızır (as) ve Hıdır (as) bu yolda bizlere arkadaş olsun da,hata ya da günah işlemekten alıkoysunlarDünya hayatında,maddi -manevi sıkıntılarımızda da her zaman yanımızda olsunlar Ey RabbimAllah'ım! Yoksa bizler kul olarak bu dünyada hemen bozuluruzNe olur Rabbim! Sana yalvaran bu kulunun da dünya ve ahiret hayatını kazandırİşimizle,gücümüzle,duamızla sana sığınıyoruz güzel ALLAH'IM" Dinimizde dilekler yalnızca Yüce Allah'tan dilenirÇünkü dileğimizi yerine getirebilecek yegane kudret sahibi olan Yüce Allah'tır"De ki; Allah'ım sen mülkün sahibi,sen dilediğine mülkü verirsin,dilediğinden mülkü alırsın,dilediğini yükseltirsin,dilediğini alçartırsınİyilik senin elindedir sen her şeye kadirsin" (Ali İmran,3/26)