Bir Umut Uyurum Diye Uzandığım Gecelerde |
08-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Umut Uyurum Diye Uzandığım GecelerdeAklıma geldiğin gecelerin sabahında Pembe yastığımın gözyaşlarımla ıslandığını Senden saklayacak değilim Toz kaçtı masalına inanmadılarını biliyorum Gözlerimin buğusunu soranların Oysa ben gecenin karanlığında Dizlerimi koynuma çekerek hep sana ağlar Lanet olası gecenin sabaha bağlandığı grilikle Her başlayan güne gözlerim yaşlı uyanırdım…… Senden saklayacak değilim! Sana söylemeye cesaret edemediğim duygularımı Sığdırdığım kağıtları her katlayışta Senin kalp atışlarına benzer sesler duyardım… Birgün yaşattığın sevgili acıyla kalbimin duracağından korkup Sensiz ölmeyi düşünürken burkulduğumu, Senden saklayacak değilim Artık gitmiyorum papatya tarlalarına Gelen sonbaharla beraber bir hüzün biriktiyor yüreğim Düşen her yaprağın ilkbahara inancımı azalttığını Gözlerime yalancı bir umut bıraktığını Senden saklayacak değilim… Okuduğum kitabı bir kenara atıp Bir umut uyurum diye uzandığım gecelerde Yüreğimin tam üstünde ki seni Aslında uyumaktan çok , uyutmayı istediğimi Senden saklayacak değilim Kirpiklerimdeki özlemin gözyaşları Sırf sen incinmeyesin diye bugün dek söylemedim Bir bir çözerdin harflerimi, yanına gelemezdim Seversem ölecek gibiydim Kelimeleri can yerinden ilikleyip sineye çektiğimi, artık Senden saklayacak değilim… Aramadığın sormadığın günlerde Yüreğimi garip bir telaş, tarifsiz bir sızı alırdı Sensiz yattığım gecelerde Sana sarılıp uyuduğumu Senden saklayacak değilim |
|