Pınarönü Köyü Devrek Zonguldak |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pınarönü Köyü Devrek ZonguldakPınarönü Köyü resimleri - Pınarönü Köyü hakkında Pınarönü, Devrek Pınarönü, Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür Turizm Şehirden vatandaşlar, köyün Şehir merkezine yakın olmasından dolayı yaz güllerinde yürüşüş yapmaya gelirler Köyde kışın av turizmide yapılır Yaz aylarında köyümüze gurbetçileri köye gelmektedir Coğrafya Zonguldak iline 60 km, Devrek ilçesine 3 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Ekonomi Köyün gelir kaynagı agırlıklı bir kısmı tarım ve [[hayvancılık| dır ayrıca son yıllarda köyde fabrikalar kurulmuştur gerek köy halkı gerek ilçe halkı bu faprikalarda çalışmakta olup ev ekonomisine katkı saglamaktadır Köyümüz yurt dışına ve şehir dısına göç vermişdir Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: > 2009 - Muharrem Akpınar > 2004 - Muharrem Akpınar > 1999 - Satılmış Kurubaş > 1994 - Satılmış Kurubaş > 1989 - NECATİ KALİNÇİK > 1984 -NECATİ KALİNCİK Altyapı bilgileri Köydeki ilkokul, taşımalı eğitim kapsamında kapatılarak öğrencilerimiz ilçe okulu olan Gazi İlköğretim Okulunda öğrenimlerini sürdürmektedirler Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olmayıp köyde elektrik ve sabit telefon vardırzaten köy devrek e yakın olduğu için saglık ocağı vsgerek duyulmamakdadırmahallelerinde bakkal veya kahvehane de bulun mamakdadırher 10 dkda ilçeye ulaşmak mümkündürilçe araçla 5dkyürüme ile enyakın mahalle 25dken uzak mahalle 50dk Köye 2008 yılında Köy-Des projesinde su getirilmiştir Var olan ilköğretim okulu taşımalı eğitimle öğrencileri merkeze alınmıştır Köyümüzdeki ilkokul İzci evi olarak faaliyet göstermektedir Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|