Selimiye Köyü Çarşamba Samsun |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Selimiye Köyü Çarşamba SamsunSelimiye Köyü Çarşamba- Selimiye Köyü Hakkında -Selimiye Köyü Tanıtımı - Selimiye Köyü Resimleri Samsun Bilgiler Nüfus 540 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 55500 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Çarşamba Selimiye, Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köy 2000 yılında Eğridere köyünden ayrılarak kurulmuşturKöyün ismini köyün ilk muhtarı İsmet Erdoğan memleketi rizedeki köyünün adını vermiştir Kültür Köy yöresel lezzetler yönünden zengin bir menüye sahiptirdüğünlere özel pişirilen 'keşkek'in yanısıra; mısır ekmeği,aşlık,karmaç,yağlaş,kab ak tatlısı,lahana sarması menünün vazgeçilmezlerindendirayrıca köye rizeden göç etmiş olan bir grup halkta bu menüyü; pepeçura,muhlama,haşlama, evinli gibi tatlarla farklılaştırmıştırtüristik yerler; yemyeşil bir dağ köyü olan selimiye köyü doğal güzelliklerinin yanısıra tarihi mekanlarada ev sahipliği yapmaktadırköyün alt yamaçlarında yer alan derede bulunan mağara dilek tutanların akınına uğramaktadırayrıca bu mağaranın birçok hastalığa şifa olacağına inananlarda bulunmaktadırköyün doruklarında ise karadenizin muhteşem özelliklerinden biri olan yayla bulunmaktadıryaylada heryıl köyün gençleri tarafından futbol turnuvaları gerçekleştirilmektedir Samsun iline ? km, Çarşamba ilçesine 27 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir tarım; köyde genel olarak fındık tarımı yapılmaktadırAyrıca mısır fasülye, buğday, sebze diğer tarım ürünleridirbölgede son dönemlerde organik tarımla ilgili önemi çalışmalar yapılmaktadır--Sevda erdoğan 18:15, 25 Ekim 2009 (UTC) Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 530 1997 - Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Cemil Şimşek 1999 - İsmet Erdoğan 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadırköye yakın bir uzaklığa yapılan gökçeçakmak ilköğretim okulundan taşımalı eğitim ile yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol toprak yol olupyağışlı günlerde ulaşımda sıkıntı yaşanabilmektedir köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|