Kökenli Köyü Merkez Ordu |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kökenli Köyü Merkez OrduOrdu Köyleri -Kökenli Köyü Merkez -Kökenli Köyü Hakkında - Kökenli Köyü Resimleri Bilgiler Nüfus 1413 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 52000 Alan Kodu 0452 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Ordu İlçe Merkez Kökenli, Ordu ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün eski adı Menşa'dır Kökenli köyü il merkezine 10km uzaklıkta Ordu-Ulubey karayolu üzerindedir Çevresinde Uzunisa, Yemişli,Teyneli, Dedeli ve Delikkaya komşu köyleridir Sınırlarının büyük bölümünü Yemişli ve Civil Deresi çevrelerKöyün iki camisi, ilköğretim okulu, jandarma karakolu ve sağlık ocağı mevcuttur Coğrafya Ordu merkezine 12 km uzaklıktadır Çamsan Şirketi Kökenli Köyü sınırları içindedir İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 1312 2000 1413 1997 1411 Ekonomi Köyün ekonomisi [[tarım](Fındık)] ve (Arıcılık) dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Yılmaz Kılıçkaya 1999 - Mehmet YEŞİLALAN 1994 - Ali Gün 1989 - Mehmet YEŞİLALAN 1984 - Mehmet YEŞİLALAN Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi vardır ancak ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Sağlık Evi Var / Faal Sağlık Ocağı Var / Faal İlköğretim Okulu Var / Faal Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Var Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|