Gökgöz Köyü Eflani Karabük |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gökgöz Köyü Eflani KarabükGökgöz Köyü Eflani - Gökgöz Köyü Hakkında - Gökgöz Köyü Tanıtımı - Gökgöz Köyü Resimleri Türkiye'de yeri Bilgiler Nüfus 331 [1] (2000) Koordinatlar Posta Kodu 78300 Alan Kodu 0370 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Karabük İlçe Eflani Gökgöz, Eflani ilçesine bağlı bir köydür Tarihi gokgoz koyu yuksekce bir mevkide (alan) olguğu için gök yani mavi göz anlamında kulanılmıstır Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Karabük iline 63 km, Eflani ilçesine 18 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 331 1997 276 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Gökgöz'ün, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Hüseyin Berber 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu var ama kullanımdışıdır ancak taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı yok ve var olan sağlık evi de kullanımdışıdır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|