Amasya Şiirleri - Amasya İle İlgili Şiirler |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Amasya Şiirleri - Amasya İle İlgili ŞiirlerAmasya şiir, Amasyayla ilgili şiir Amasya Mektupları I nasıl tanınabilir yüzüm seninle böyle bırakıp gittin ya beni dalgın bir kuğuydum, oyalanmadın sesinin rengine hapsettin beni ve şimdi bir büyük anısın sokaklarımda nasıl tanınabilir yüzxüm seninle ıtır kokusu toprağındayım kapılara paslı kilit vurmuşlar sarıya boyamışlar evlerimizi sanki güvercinsin, kanadındayım ve bir turuncu kandil kovalar beni nasıl tanınabilir yüzüm seninle bir kış odasında vuruldum ağır bu yaralar şu kalbime musallat işte gidiyorum açıyor zakkum yüzüme baktıkça çağırıyorum seni II her şey seninle şimdi, masum ve dilsiz öyle çıkıyoruz yukarılara ağzın, ötelerin şelalesidir saçlarına kar değmemeiş daha ne? ellerinden tutayım bırakma beni sesin okunuyor su çırpıntısından her şey seninle şimdi, karanlık kışla gömleğime değen berrak bir türkü al al götür beni akşamlarına gideceğim adres yeni değil ki oralarda selvi, bir kaç menekşe ihanet sıçrıyor ak gerdanından her şey dağılıyor seninle şimdi ah! künhüne vardığım sırlarım bitti yüzünle sınandım, senin yüzünle yalnız tasan kaldı bana, hafifliğinden bir su kenarında akan gözlerim ayrılık topluyor dudaklarından III derler ki imlası kırık kaderin içinden geçermiş ferhatın kahrı ya ben sana nasıl gelirim şirin bulutun içinden rüzgar sesinden ya ben sana nasıl gelirim ferhat kalbimdeki ırmak sakinliğinden derler ki goncası açmaz bir aşkın kapıları örtük olurmuş he mi? mermere yazılan harfler kaybolur yağmur düşer sızlanırmış karanfil ben böyle bekliyorum yollarda, gülüm imlası kırık kalbimle seni Cafer Turaç |
Amasya Şiirleri - Amasya İle İlgili Şiirler |
08-10-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Amasya Şiirleri - Amasya İle İlgili ŞiirlerAmasya Göğe ağmış yalçın taşlar, Tepesinde şahin kuşlar, Kapıkayadan şehir başlar, Amasya`ya gittin mi hiç? Tarihin en eski şehrine Bazan suyu yeşil olur, Bazan bulanır durulur, Yalısında pazar kurulur, Bir tepeden baktın mı hiç? Buranın yeşil nehrine Tarih yağmış bu şehire, Güneş vurmuş bu nehire, Ferhat`ın içtiği zehire, Aklını birkez taktın mı hiç? Hesabını sor Şirin`e Sultan Beyazıd-ı Veli, Yavuz Selim Han`ın ili, Misket elmasının gülü, Lezzetini tattın mı hiç? Tatmalıdır ilaç yerine Şehrin iki yanı dağlık, Nehrin kıyıları bağlık, Durmuşoğlu esen sağlık, Birkez merak ettin mi hiç? Gel de bak yiğidine,erine Hüseyin DURMUŞ |
|