Ahmet Altan Ne Demek İstedı Atakürt |
07-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Altan Ne Demek İstedı Atakürt"Mustafa Kemal, selanik’te degil de musul’da dogmus bir osmanli paşası olsaydi, kurtulus savasını turklerle ve kurtlerle gerceklestirdikten sonra kurulmasına onayak oldugu cumhuriyetin adini ‘kurdiye cumhuriyeti koysaydi, kendisi de meclis kararıyla ‘atakurt’ adini alsaydi kurdiye cumhuriyeti’nin butun vatandaslarına kurt denecegi icin hepimiz kurt sayılsaydık, taksim’e, kadıkoy’e, kızılay’a, kordon’a ‘ne mutlu kurdum diyene’ pankartları asılsaydı kurdiye’de turk olmadıgı, herkesin aslıinda kurt oldugu soylenseydi, kendilerini turk sananlarrın aslında ‘deniz kurdu’ oldukları iddia edilseydi kurtlerin yedibin yillik bir tarihi bulundugunu, anadolu’nun esas sahiplerinin kurtler oldugunu, mogollarin, hunlarin, etrukslerin aslinda kurtlerin atasi sayildigini, osmanli’da kurt pasalarin kahramanliklerini derslerde okusaydik teoman, cengiz, atilla, osman gibi adlar almamiz yasaklansaydi berfin, beruj, nevruz gibi isimler almak zorunda kalsaydik turkce televizyon kurulması yasak edilseydi, butun televizyon yayinlari kurtce yapılsaydi romanlarimizi, hikayelerimizi, şiirlerimizi kurtce yazmak zorunda kalsaydik, yalnızca kurt şarkileri dinleseydik, gazetelerimizi kurtce cikarsaydik okullarimizda yalniz kurtce okutulsaydi ve turkce okutulmasi yasaklansaydi ‘biz turkuz, bizim bir tarihimiz, bir dilimiz var’ dendiginde sorgusuz sualsiz hapislere atilsaydik istanbul’da, ankara’da, izmir’de, bursa’da polis sureklı olarak bizi izleseydi, ozel timler bizim kurdiye cumhuriyeti’ni parcalamak isteyen ayrilikcilar olmamizdan kuskulanıp hepimize surekli suclu muamelesi yapsaydi, sirf turk oldugumuz için hakaretlere ugrasaydik 12 eylul darbesinden sonra butun bati bölgesindekiler hapishanelere doldurulsa, inanılmaz işkencelerden gecirilse, bogazlararina kadar camurlarin icine battikleri hucrelere konsa azgın kopeklerle bacaklari parcalansaydi evlerimiz basilsa, ayrilikci turk teroristlere yardim ettigimiz iddiasiyla apartmanlarimiz yakilsa evimizden bir eşya bile alamadan cikarilip, diyarbakir’e, hakkari’ye surgune gonderilerek, cadirlarda yasamak zorunda birakilsaydik biz turkler buna razi olur muyduk? ‘işte hepiniz kurdiye cumhuriyeti’nin vatandasi olarak birer kurtsunuz, ayrica kurtluk diye niye tutturuyorsunuz, isterseniz basbakan bile olabilirsiniz’ sözlerini bir hakkaniyet isareti olarak kabul eder miydik? ve tarih turk cizgisinden yurumus, bugün bizim’turk’ olarak kabul edemeyeceklerimizi kurtların kabul etmesini istemisiz, bu yersiz istek sonunda patlamıs, ulke once terore arkasından bir ic savasa yuvarlanmıs biz turkler, bir kurdiye cumhuriyeti’nde yasasaydık ne isteyeceksek, bu isteklerin bu gun kurtlar taraindan dile getirilmesidir demokrasi kendimiz icin isteyecegimizi, bizimle esit oldugunu kabul ettigimiz insanlara vermemek icin bu kadar kan dokmeye, ulkeyi çıkmaza suruklemeye deger mi? degmez diyenler demokrasi istiyor iste" ahmet altan 17-4-1995, milliyet gazetesi yazının benle bı alakası yok bır yerde gördüm aynen paylaşıyorum bu adamın ne demek ıstedığını okuyup anlarsanız sevınırım çünkü baya saçmalamış gıbı geldı baana yorumalarınızı beklıyorum |
07-13-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Altan Ne Demek İstedı Atakürtya arkadaş biraz karışık ama bizim vasiflarımızı kürtlere aktararak on onların şu anki devlet kurma capalarını ve dış etkenler yüznden kürtlerin biz türlere karşı olan mantalidelerini testekleyen bir yazı olmuş ama dünyanın neresine giderseni gidin kime sorarsanız sorun yegane bir devlet için tek ırk tek dil ve tek din olması gerekdiğini herkes söyler bunuda akılımızdan çıkarmayalım ama bizde din özgürlüğü ırk özgürlüğü var ve bu bu topraklarda yaşadığımız sürece de olacak yanlız bir devlet üzerinde herkesin farklı dil konuşduğunu düşünsenize |
07-13-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Altan Ne Demek İstedı Atakürts_a_g_o_p_a Nickli Üyeden Alıntı ya arkadaş biraz karışık ama bizim vasiflarımızı kürtlere aktararak on onların şu anki devlet kurma capalarını ve dış etkenler yüznden kürtlerin biz türlere karşı olan mantalidelerini testekleyen bir yazı olmuş ama dünyanın neresine giderseni gidin kime sorarsanız sorun yegane bir devlet için tek ırk tek dil ve tek din olması gerekdiğini herkes söyler bunuda akılımızdan çıkarmayalım ama bizde din özgürlüğü ırk özgürlüğü var ve bu bu topraklarda yaşadığımız sürece de olacak yanlız bir devlet üzerinde herkesin farklı dil konuşduğunu düşünsenize yalnız bunu bıraz abartarak yazmış gıbı geldı bana bır bölücü gıbı bakıyor olaya sankı ama enın deılım yorum için saol |
|