Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, bilgiler, denir, endositoz, hakkında, ile, ilgili, neye

Endositoz Neye Denir, Endositoz İle İlgili Bilgiler, Endositoz Hakkında Bilgi

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Endositoz Neye Denir, Endositoz İle İlgili Bilgiler, Endositoz Hakkında Bilgi

Endositoz neye denir, endositoz ile ilgili bilgiler, endositoz hakkında bilgi

Endositoz ne demek

Endositoz, hücre zarından difüzyonla veya aktif taşımayla geçemeyecek büyüklükteki moleküllerin hücre içine alınış yöntemidir Madde hücreye alınırken aktif taşımada olduğu gibi enerji harcanır İki çeşit endositozdan bahsetmek mümkündür:

Fagositoz : Katı moleküllerin alınması Bu olay sırasında alıncak molekül hücre zarına temas ettiğinde ilk olarak yalancı ayaklarla (pseudopodia) etrafı sarılır

Pinositoz : Sıvı veya sıvıda çözülmüş moleküllerin alınması Sıvı maddeler yalancı ayaklarla sarılamadığı için bu yöntemle hücre içine alınmaz Bunun yerine hücre zarında minik cepler oluşturularak alınır Hormonların hücre içine alınmasında da bu yöntem büyük ölçüde kullanılır

Bitki hücrelerinde çeperin hareketi engellemesi sonucu endositoz yapılamaz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com