Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alexander, fleming, hayatı, sir

Sir Alexander Fleming Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sir Alexander Fleming Hayatı

Sir Alexander Fleming

Lochfield Darvel yakın Ayrshire, İskoçya, Sir Alexander Fleming 6 Ağustos 1881 tarihinde doğdu Politeknik katıldı Londra'ya taşınmadan önce yükselmek Moor Okulu, Darvel Okulu ve Kilmarnock Akademisi katıldı O St Mary Tıp Okulu, Londra Üniversitesi girmeden önce bir kargo ofisinde dört yıl geçirdi O, 1906 yılında üstün başarı ile nitelikli ve Sir Almroth Wright, aşı tedavisi öncü altında St Mary araştırma başladı MB, BS, (Londra), 1908 yılında Altın Madalya kazandı ve 1914 yılına kadar St Mary bir öğretim görevlisi oldu Organında belirtildiği Ordu Tıp Kolordu bir kaptan olarak I Dünya Savaşı boyunca görev yaptı ve 1918 yılında StMary 's döndü Okulu 1928 yılında Profesör seçildi ve Bakteriyoloji Onursal Profesör, 1948 yılında Londra Üniversitesi oldu 1943 yılında Royal Society üyeliğine seçildi ve 1944 yılında şövalye oldu

Erken onun tıbbi hayatında, Fleming, kan doğal bakteriyel eylem ve antiseptikler ilgilenmeye başladı O, onun askeri kariyeri boyunca yaptığı çalışmalar devam edebilmek ve terhis o hayvansal dokular için toksik olmaz antibakteriyel maddeler üzerinde çalışmak üzere yerleşmiş 1921 yılında «dokular ve salgıları» keşfetti o Lizozim adında bir önemli bakteriyolitik bir madde Hakkında bu kez, insan kanı ve diğer vücut sıvıları, o daha sonra penisilin titrasyon için kullanılan hassasiyet titrasyon yöntemleri ve testleri geliştirmiştir 1928 yılında, grip virüsü üzerinde çalışırken, o kalıp stafilokok kültür plaka üzerinde kazara geliştirilmiş ve kalıp, kendi etrafında bir bakteri ücretsiz daire yaratmıştı olduğunu gözlemlemiştir O, daha fazla deneme yapmak ilham ve 800 kez seyreltilmiş bile bir kalıp kültür, stafilokok büyümesini önlediğini buldu O aktif madde penisilin adlı

Sir Alexander lizozim ve penisilin orijinal açıklamalar da dahil olmak üzere, bakteriyoloji, immünoloji ve kemoterapi çok sayıda makale yazdı Tıbbi ve bilimsel dergilerde yayınlanmıştır

Cerrahlar (İngiltere), 1909 Royal College of Üyesi ve Royal College of Physicians (Londra), 1944 Üyesi Fleming, pek çok ödül kazanmıştır Williams Julius Mickle Bursu, University of London (1942); Charles Mickle Bursu, Toronto Üniversitesi (1944 Onlar Hunterian Profesör (1919), Arris ve Gale Öğretim Görevlisi (1929) ve Kraliyet Cerrahlar Koleji Onursal Altın Madalya (1946) ); John Scott Madalyası, Philadelphia (1944) Şehir Guild; Cameron Ödülü, Edinburgh Üniversitesi (1945); Moxon Madalyası, Royal College of Physicians (1945); Kesici Öğretim Üyesi, Harvard Üniversitesi (1945), Albert Altın Madalyası, Royal Society Sanat (1946), Altın Madalya, Royal Society of Medicine (1947); Liyakat Madalyası, ABD (1947); ve Alphonse X Grand Cross Wise, İspanya (1948)

Genel Mikrobiyoloji Derneği Başkanı olarak görev yaptı, o Bilim ve dünyanın hemen hemen tüm tıbbi ve bilimsel toplumlarda Şeref Üyesi Papalık Akademisi Üyesi olarak görev yapmıştır O, 1951-1954 döneminde birçok ilçeler ve şehirlerin ve Kiowa kabilesi Fahri Baş Doy-gei-tau Freeman Edinburgh Üniversitesi Rektörü oldu Ayrıca, neredeyse otuz, Avrupa ve Amerikan Üniversiteleri doktora, honoris causa, derece layık görüldü

Fleming 1915 yılında, Sarah Marion Killala McElroy, İrlanda, 1949 yılında ölen evli Oğulları genel bir tıp doktoru

Fleming 1953 yılında tekrar evlendi, onun gelin, St Mary bir Yunan meslektaşı Dr Amalia Koutsouri Voureka oldu

Onun küçük günlerde Bölgesel Ordusu'nun keskin bir üyesiydi ve Londra İskoç Alay özel olarak 1900 ila 1914 arasında görev yaptı

Dr Fleming, 11 Mart 1955 yılında öldü ve St Paul Katedrali gömüldü

Nobel anlatım, Fizyoloji veya Tıp 1942-1962, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1964 itibaren

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com