Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beadle, george, hayatı

George Beadle Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

George Beadle Hayatı

George Beadle

George Wells Beadle Wahoo, Nebraska, ABD, Ekim 22, 1903, Chauncey Elmer Beadle, bir çiftçinin oğlu ve eşi Hattie Albro doğdu George Wahoo Yüksek Okulu'nda eğitim gördü ve onun öğretmenlerin okulda zihnini bilime karşı yönettiği ve Lincoln, Nebraska Ziraat Fakültesi gitmek için ikna etti olsaydı, kendisi de bir çiftçi haline gelmiş olabilir 1926 yılında onun Lisans aldı Nebraska Üniversitesi'nde derecesi ve daha sonra Profesör FD ile bir yıl çalıştı Keim, melez buğday inceliyordu 1927 yılında da yüksek lisans aldı derecesi ve Profesör Keim Profesörler RA ile çalıştığı Cornell Üniversitesi, Öğretim Görevlisi olarak, 1931 yılına kadar onun için bir post güvenli Emerson ve LW Zea mays Mendel asynopsis keskin Bu iş için, 1931 yılında, doktorasını aldı derecesi 1931 yılında, 1931 yılından itibaren 1936 yılına kadar kaldı Pasadena Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü, Ulusal Araştırma Konseyi Bursu ile ödüllendirildi Bu dönemde Hint mısır çalışmalarını sürdürdü ve Profesörler Th ile işbirliği içinde başladı Dobzhansky S Emerson ve AH Sturtevant, meyve sineği Drosophila melanogaster crossing-over çalışma

1935 yılında Beadle Institut de biologie fiziko-chimique Profesör Boris Ephrussi çalışmak için altı ay boyunca Paris'te ziyaret etti Birlikte sonra Beadle ve Edward Lawrie Tatum birlikte 1958 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'ne layık olduğu için mantar Neurospora genetik, biyokimya iş açtı Drosophilia'daki göz pigment geliştirilmesi çalışma başladı

Beadle 1936 yılında Harvard Üniversitesi Genetik Yardımcı Doçent olmak için California Institute of Technology bıraktı Bir yıl sonra, Stanford Üniversitesi Biyoloji (Genetik) Profesörü olarak atandı ve orada Bu dönemde en Tatum ile işbirliği içinde çalışma, dokuz yıl kaldı 1946 yılında Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü Biyoloji ve Biyoloji Bölümü Başkanı Profesör olarak geri döndü İşte o kaldı Ocak 1961 tarihine kadar aynı yılın sonbaharında, bu üniversite Başkanı Chicago Üniversitesi Rektörü seçildi ve,

Kariyeri boyunca, Beadle birçok onursal ödül aldı Bunlar Sayın içerir DSc aşağıdaki Üniversiteler: Yale (1947), Nebraska (1949), Northwestern Üniversitesi (1952), Rutgers Üniversitesi (1954), Kenyon Koleji (1955), Wesleyan Üniversitesi (1956), Birmingham Üniversitesi ve Oxford Üniversitesi, İngiltere (1959), Pomona Koleji (1961), ve Lake Forest College (1962) 1962 yılında da LLD, fahri doktora unvanı verildi Los Angeles, California Üniversitesi tarafından Aynı zamanda Amerikan Halk Sağlığı Birliği (1950), Dyer Ödülü (1951), Danimarka Emil Christian Hansen Ödülü (1953), Albert Einstein Bilim Hatıra Ödülü (1958), Nobel Fizyoloji Ödülü Lasker Ödülü aldı veya EL Tıp 1958 Tatum ve J Lederberg, Amerikan Kanser Derneği (1959) Ulusal Ödülü ve Ulusal Bilimler Akademisi (1960) Kimber Genetik Ödülü

Bunların arasında, çeşitli öğrenilen toplumların bir üyesi olan Ulusal Bilimler Akademisi (Atomik Radyasyonun genetik Etkileri Komitesi Başkanı), Amerika Genetik Derneği (1946 yılında Başkan), Amerikan Bilimde İlerleme Derneği (Başkan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com