Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Bilim & Teknoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anal, kurulacak, mikroskopi, ünitesi

'Sanal Mikroskopi Ünitesi' Kurulacak

Eski 09-08-2009   #1
Şengül Şirin

'Sanal Mikroskopi Ünitesi' Kurulacak

'Sanal Mikroskopi Ünitesi' kurulacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine ''Sanal Mikroskopi Ünitesi''nin kurulacağı bildirildi

ABD, Kanada ve Avrupa'da 20'yi aşkın üniversitenin tıp fakültelerinde uygulanan ''Türkiye'nin ilk Sanal Mikroskopi Ünitesi'' sistemi sayesinde, patoloji eğitimi Türkiye'de de e-okul ortamında gerçekleşebilecek
Gerçek bir mikroskobu taklit edecek şekilde taranmış ve depolanmış olan doku kesitlerine ait görüntülerin bilgisayar ortamına aktarıldığı sistem, evde ya da başka bir mekanda kullanılabilecek
Patoloji uygulama eğitimi ya da sınavlar sanal ortamda gerçekleştirilebilecek Çok sayıda kullanıcının yararlanabileceği e-okul, Türkiye'deki diğer tıp fakültelerine de eğitim hizmeti sunabilecek
DEÜ Hastanesi Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof Dr Özgül Sağol, Prof Dr Kutsal Yörükoğlu ve Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Erdener Özer'in hazırladığı araştırma projesi çerçevesinde temeli atılan sanal mikroskopi ünitesi, 2010 eğitim yılında hizmete sunulmuş olacak
DEÜ Hastanesi Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Erdener Özer, patolojide öğretim elemanı ihtiyacı duyan Türkiye için bu uygulamanın çok yararlı olacağına inandıklarını kaydetti

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com