İmtihan (Sınav)Da Başarı Duası -Kopyaya Son |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İmtihan (Sınav)Da Başarı Duası -Kopyaya Sonİmtihan (sınav)da Başarı duası -Kopyaya SON Hakkında İmtihan (sınav)da Başarı duası -Kopyaya SON İmtihan (sınav)da Başarı duası -Kopyaya SON İmtihan (sınav)da Başarı duası İmtihana (Sınava girerken şu dua okunur:(isra suresi;80) رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا “Rabbi edhılnî müdhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ” ANLAMI:”Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikarKatından bana yardım sdici bir kuvvet ihsan eyle” Sınav için sıraya oturunca şu âyet okunur; رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي “Rabb’şrah li Sadri ve yessir li emri,va’hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî” ANLAMI:”Ya Rabbi!,Göğsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır,Dilimin bağını çöz,sözümü anlaşılır eyle” Sınav Başlayınca da şu dua okunur: ياَحَيُّ ياَقَيّوُمُ بِرَ حْمَتِكَ أَسْتَغِيثُ |
|