Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çalışan, çok, deneyim, eğitimden, istiyor

Çalışan Eğitimden Çok Deneyim İstiyor

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çalışan Eğitimden Çok Deneyim İstiyor

Kariyernet ana sayfasında düzenlenen ankete katılanların yüzde 82'si tecrübeyi eğitimden daha önemli buluyor Başarıda eğitimin payı en fazla yüzde 20 mi?

ARTIK üniversite mezunu olmak bile iş yaşamına başlarken bir artı değil Üniversite en iyi üniversitelerden biri olacak, üzerine bir master hatta doktora yapılacak Adaylar kariyerlerine bir adım önde başlayabilmek için eğitimlerinin süresini ve kalitesini artırdıkça işverenler de eğitim çıtasını yükseltiyor Ama buna rağmen işe başvuran adaylarda yine tecrübe aranıyor, yine teorik bilgilerin gerçek dünyada sınanmış olup olmadığı merak ediliyor

İş yaşamında tecrübeye verilen değer, haklı ve anlaşılır bir yaklaşım Çünkü biliyoruz ki iş hayatı çoğu zaman ders kitaplarında yazan kurallarla işlemiyor, iş yaşamına yeni adım atan mezunların en büyük şikayetinin bu yönde olması da bu savı destekliyor Teoriyle pratiğin kesiştiği noktada, eğitimini tamamlamış gençleri, öğrenilmesi gereken yeni bir kurallar dizisi bekliyor İş yaşamında başarılı olabilenler ise eğitimlerinin ve tecrübelerinin kazandırdığı iki ayrı yaklaşımı bir arada uygulayabilen esnek kişiler oluyor

HEM EĞİTİM HEM STAJ

Bu durumda ne yapmak gerekiyor? Okulda öğrenilenler tamamen faydasız mı? Eğitim almaktan vazgeçip Çalışmaya mı başlamalı? Uzmanlara göre bu sorulara evet yanıtını vermek özellikle günümüzün koşullarında olası değil

Öyleyse ortak bir yol bulup üniversite ve özellikle master eğitimini mutlaka iş yaşamında aktif bir şekilde bulunarak desteklemek gerekiyor Üniversite yıllarında stajlar ve yarı zamanlı iş olanakları bu desteği fazlasıyla sağlıyor Master ve doktora eğitimleri de zaten iş yaşamına izin verecek şekilde düzenlendiğinden eğitimle iş yaşamı birlikte yürüyebiliyor

Yapılan Anket Sonucu

Sizce hangisi iş hayatında daha iyi bir temel sağlar?

Çalışarak deneyim kazanmak -------- %82,02

Uzun ve iyi bir eğitim almak -------- %17,98

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com