İyi Misin.. K. Tezoğlu |
10-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İyi Misin.. K. TezoğluİYİ MİSİN Bu soruyu ne çok sormuştum sana ? Ne çok susmuştun sen benim bu soruma! Unutmadım hala Üşüdüğünde gülmem gerektiğini Hiç unutmadım Çünkü böyle bitecekti günler, Böyle atlatacaktık fırtına geçitlerini, Bugün kalemimi elime aldığımda hiçbirşey yazamayacağımı hissetmiştim Hiçbirşey akmayacaktı içimden En anlamlısı böyle başlamaktı yazıya İyi misin? Tıpkı o günlerdeki gibi, hiç gitmemişsin gibi Yaşadıklarımızdan büyüktü düşlerimiz, taşıyamadık Hep tel örgülü hayat bakıyordu bize Avuçlarımızı kanatıcak kadar sıktığımız yumruklarımız öğretiyordu yitirdiklerimizi Yine de gülümsüyorduk ya elimizde aldığımız her hücre kokulu mektuba Hayatı paylaşıyorduk tek bir sözcükle İyi misin? Haziran bitiyor işte Ayın son yaprağına bakıyor Ne kadar çok benzemiş sana biliyor musun? Yeri gelmiş durulmuşum, yeri gelmiş Karadeniz de bir dalga olmuşum Ve yeri gelmiş senin dilinde söylemişim ezgimi, Didionana demişim Biliyorum ne yazsam seni anlatmayacak, Ne çizsem beyaz kağıda sen olmayacaksın Seni anlatmaya yeltendiğim herbir sözcüğümü yaktılar Tek bir sözcük var zulamda İyi misin? İnsan değişebiliyormuş da herkes gibi değil Senin gibi yani sana benzemek gibi Senin dalgalarına benzemek gibi Öyle hırçın, öyle asi, öyle alıngan ve öyle suskun Payıma düşen koca yalnızlıktan değil şikayetim Değil kendi yalnızlığım Seni uzağıma düşürenlerle derdim Susuyorsam bundandır Üşüdüğünü hissettiğim an anla Hala İyi misin? diyorsam Senden bir ses alabilmek içindir Öyle dalgın bakma! Bu sözcük bende hep olacak Bıkmayacağım sana söylemekten İkimizde anlıyacaz birbirimizi tek bir sözcükle İyi misin? Kurşun rengini severdin ben hep mavi çizerdim ellerine Daha fazla özgürlük için Şimdi kurşun kalemle yazıyordum sana Donuk Issız gecelerin ağırlığına astım kalemimi Ucundan tek bir sözcük akıtabildim İyi misin? Yaralı kırlangıçlardan ben çoktan geçtim Ergüvanı bahardanda Onlarsızım, susuzum Susuzda yaşanabiliyor ya Ama ben fesleğen kokusuyla yaşıyorum, Bilir misin o kokuyu? Elbette bilirsin Su vermeyi unutmadım Elimde bir fesleğen kokusu var, saçlarımda ve senin baharında Bir avuç kokuyla üşüyen parmak uçlarıma dokunuyordum da İyi misin? Baharda gelir demiştin bu kente Neden hep üşüyorum? Neden o şarkılara dokunamıyorum? Neden hep aynı ezgide içim burkuluyor? Anlamadım Anlatamadım Yinede o dediğin baharı bekliyorum Aynı ezgide dolaşıyor parmaklarım Notalar sana Selam durmuş Saçların uçuşuyor uçuk bir mavide Saçlarında birikiyor ezgisiz notalar İyi misin? Ben hep hayattan söz ettim sana ama Hayatı anlatmadım Anlatamadım bağışla Yıkık bir ömrün kırılmış yanlarıydı hayat Daha yeni yeni kaleme aldığım yazdığım bir kaç sözcükten biriydi Sen onu benden bilmedin Bildiğinide bana hiç söylemedin Sustuğumuzdu hayat Soramadığımız, anlatamadığımız, hatasız rol yaptığımızdı O rolde bitti Seni upurladım o gün sahnemi yaktım, değiştim Ve hayattan çok hayatı yazıyorum İyi misin? KAHRAMAN TAZEOĞLU |
İyi Misin.. K. Tezoğlu |
10-10-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İyi Misin.. K. TezoğluAlıntı: Ben hep hayattan söz ettim sana ama Hayatı anlatmadım Anlatamadım bağışla Yıkık bir ömrün kırılmış yanlarıydı hayat Daha yeni yeni kaleme aldığım yazdığım bir kaç sözcükten biriydi Sen onu benden bilmedin Bildiğinide bana hiç söylemedin Sustuğumuzdu hayat Soramadığımız, anlatamadığımız, hatasız rol yaptığımızdı O rolde bitti Seni upurladım o gün sahnemi yaktım, değiştim Ve hayattan çok hayatı yazıyorum İyi misin? iyi değilim ama hayatı yaşayacağız nereye doğru sürüklerse o yöne doru güzeld tales emeğine sağlık+repppp |
|