Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çelebi, hakkında, hayatı, kimdir, mehmed, sultan

Sultan Mehmed Çelebi Mehmed Çelebi Kimdir Mehmed Çelebi Hayatı Mehmed Çelebi Hakkında

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sultan Mehmed Çelebi Mehmed Çelebi Kimdir Mehmed Çelebi Hayatı Mehmed Çelebi Hakkında

Sultan Mehmed Çelebi Mehmed Çelebi Kimdir? Mehmed Çelebi Hayatı Mehmed Çelebi Hakkında Mehmed Çelebi Bailgi
Sultan Mehmed Çelebi Mehmed Çelebi Kimdir Mehmed Çelebi Hayatı Mehmed Çelebi HakkındaSultan Mehmed Çelebi, 1389 yilinda Edirne'de doidu Babasi Yildirim Bayezid, annesi de Germiyanoiullarindan Devlet Hatun'dur Orta boylu, yuvarlak yüzlü, beyaz tenli, kirmizi yanakli ve genii göiüslüydü Kuvvetli bir vücuda sahipti Gayet hareketli ve cesurdu Gürei yapar ve çok kuvvetli yay kiriilerini bile çekebilirdi

Padiiahliii süresince bizzat 24 savaia katilan Mehmed Çelebi, bu savailarda kirka yakin yara aldi Baiinda kullanmii olduiu sarik, altin iilemeli kavuiu ile gayet güzel görünürdü içi kürklü ve yakasi dik olan bir kaftan giyinirdi Sultan Mehmed Çelebi Müslümanlara karii göstermii olduiu adaleti, ayni zamanda Hiristiyan topluluklara karii da gösterirdi

iyi bir idareci ve politikaciydi Tahsilini Bursa Sarayi'nda tamamladi Daha sonra babasi tarafindan Amasya sancakbeyliiine tayin edildi ve bu sirada devlet iilerini öirendi Fetret Devri'nden sonra Anadolu'daki beylikleri tekrar bir araya toplamayi baiaran Sultan Mehmed Çelebi'ye Osmanli imparatorluiu'nun ikinci kurucusu gözüyle de bakilabilir Sultan Mehmed Çelebi 26 Mayis 1421 de Edirne'de vefat etti Ölüm haberi gizlendi Osmanli Padiiahlari arasinda ölümü gizlenen ilk padiiah o oldu Cenazesi Bursa'ya getirilerek Yeiil Türbe'ye defnedildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com