Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kayıplarda, uykum

Uykum Yine Kayıplarda

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Uykum Yine Kayıplarda

Uykum Yine Kayıplarda

Kazım Güzel, 1955’te Sivas’ın Gürün ilçesine bağlı Davulhöyük köyünde doğdu İlkokulu köyünde, ortaokulu ve teknik liseyi Sivas’ta bitirdi İstanbul Telefon Başmüdürlüğü’nde teknisyenlik yaptı Daha sonra memurluktan istifa ederek işçi olarak 1 Boğaz Köprüsü’nde Elektrik Kontrolörü olarak çalıştı İki yıllık askerlik görevinin ardından, 1981’de Almanya’ya gitti Yaşamını Almanya’da sürdürmektedir Kazım Güzel, ilk gençliğinden beri tutkunu olduğu şiiri, edebiyatı hemşehrisi Hasan Hüseyin Korkmazgil’in çizgisinden sürdürüyor Çalışmaları başta Gürün Postası olmak üzere birçok dergi ve yerel gazetede yayımlanıyor “Uykum Yine Kayıplarda” şairin ilk kitabıdır “Yazmaya başlayınca insan Bahçedeki ağacı ağaçtaki dalı Daldaki yaprağı Yapraktaki arıyı Daha iyi biliyor inan” Kazım Güzel soyadı gibi içten ve de güzel bir dost Şiirlerini yayımlanmadan önce de okudum Tabii ki ilk denemeler olması bakımından okuyanın kulağını tırmalayan yanları yok demek, yanlış olur Kazım da bunun bilincindeHer yeni şiirinde bir kat daha güzel dizeler yakalıyor Aslolan da bu Ondaki bu amatör ruh kendisini ve şiirleriyle buluşacak olanları utandırmayan bir gerçeklik Kazım’ın şiirleriyle bize (okura) anlatmak istediği hikâyeler var Kendi adıma diyebilirim ki O, aklındakileri ve burnunun direğini sızlatan gerçeklikleri anlatmakta çok istekli ve kararlı Bu şiirler de bunun kanıtıÖzelde anlattığı bir gerçeklik de var ki insanın içini inceden inceye sızlatıyor O da şu: İçine doğduğu kültürün, çevreninçocukluk ve ilk gençlik sevdalarının tanıklığını yapmış olması Bu hikâye / düzyazı şiir diyebileceğimiz çoğu çalışma onun yaşadıklarından ve de tanıklıklarından özenle seçtiği çalışmalardır Ben zarımı her okuyanı bir yanıyla kendine çekecek olan bu yapıttan ve dostumdan yana dü- şeş atıyorum TACİM ÇİÇEK

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
6,70 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com