Umutla İlgili Şiirler |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Umutla İlgili ŞiirlerUmut İle İlgili Şiirler Umut Şiirleri kısa Umut umut yaşamdır umut sevgidir umut düşünmektir umut yürektir umut görmektir umut dediğin gelecektir umut var olmaktır umut dediğin her zaman bir yol bulmaktır Güven Aşık Bugün de umut yok, yarına da umut yok Umutsuz yaşanmaz ama bitiyor umut Ne gece de umut var ne akşamda umut Yüreğimde kan ağlıyor bitiyor umut Bugün de umut yok, yarına da umut yok Ne karda bir umut var ne yağmurda Ne tarlamda umut var ne ektiğim ekinde Ettiğim duada olmuyor bana umut Gitmekte umut değil gelmek umut değil Halil ÇOLAK 19012010 ANKARA UMUT Dağlarda kar Bağda çiçek Umut var Ağaç ağaç Böcek böcek Umut var Belde belde Bucak bucak Umut var Ana-baba Kucak kucak Umut var Abdulkadir Kahraman Umut Et Umut et Yaşamayı Gülmeyi umut et Mutluluğun doruklarını Tertemiz havayı umut et Umut et Sevgiyi En büyük aşkı umut et Kentsoylu âşık suratlardan Sıyrılmış yüzleri umut et Umut et Sonsuzluğu Ölümsüzlüğü Ayrılmamayı Ve umut et Kopmayan sağlam bağları Yalnız bırakılmamayı Ve üzmeyen insanları Umut et Çünkü umut aşktır Kalbi besleyen bir baldır Umut et çünkü sen Mahrumsun, yalnız Umut sana Tenine Hayatdar bir devadır Unutma, umut et Umut en iyi dost sadık bir yoldaştır Selahattin Özmen Umut ektim Bir dilim ekmek uğruna Katlanıyoruz yarına Her gecenin sabahına Umut ektim umut ektim Gündüz güneş gecede ay Hayatı oyalar zaman Uyuyup uyandığım an Umut ektim umut ektim Bildiğim kelimelerle Okuduğum hecelerle Ay karanlık gecelerle Umut ektim umut ektim Hizmet etmeli insana Bir damla su denen cana Toprağa suya havaya Umut ektim umut ektim Yürek tarlamı ekeli Berketli nasır eli Dost Şeref geldi geleli Umut ektim umut ektim Şerafettin Muş Umut Umut dedik Umutlandık Umut içinde Umut geldi Umudu bulamadık Umut içinde Ama asla umudu kaybetmedik Çünkü umut Hepimizin içinde Kağızmanlı Mehmet Kesen Umut tükenmektir umut en büyük düşmandır eğer beklenen ve ne geleceği ne de gelmeyeceği belli olmayan biri varsa umut bir virüstür sinsice gelir yüreğine çöreklenir umut umutsuzluğun diğer adıdır çaresizliğin farklı bir tanımıdır umut açıklanamayandır umut tükenmemek adına yapılan her defasında tükenmeyi hızlandıran bir çabadır her zaman kendini doğrulayıp kendi gerçeğini yaşayan umut çaresizliktir göz göre göre umut sözün bittiği yerdir yan yana gelip anlam kazanmayı bekleyen kelimelerin boğaza düğümlenmesidir umut tükenmektir tükenişi seyrede seyrede Rıza Aslan Umut Her Yerde İlkbahar sabahındaki çiy damlasında Uçuşan rengarenk kelebeğin sevincinde Çoşkun akan nehirde Kuş cıvıltılarında umut Umut sevgilinin yıldız gözlerinde Ona duyduğun sevgide Sıcacık bir somun ekmeği verir gibi Sevgisini sana sunuşunda umut Umut köşe başında bazen Bir ağacın dalında asılı kiraz Bir kuşun yuvasındaki yavru umut Denizin hırçın dalgalarında Balıkçının çektiği ağlarda biraz Kurumuş toprağa düşen ilk yağmur damlasında Yürekte tomurcuklanan kıvılcımda bir de Bir gündüz güneşte Bir gece dolunayda umut Seni seviyorum cankuşum diyen Sevgilinin yüreğinden esen ılık meltemde Umut yarınlarımızda Kışta ve yazda Baktığımız her yerde umut Umut sevgi filizlenen tüm yüreklerde Her gün yeni doğmuş bebeklerin Attığı ilk çığlıkta umut Ceplerimizde, yüreğimizde Evet umut her yerde Umut her yerde Serap Yeşil Umut Umut bir dilim ekmek Bir yudum su Umut gözlerde ışık Bedende can Umut,bir dünya Kandan,kinden nefretten uzak Ve umut özgürlük koskocaman Mustafa Sina Arıncı Umut Sonsuzluk yolunda bir burak umut Sonsuzluk yolunda bir refref umut Bir bahar saadet filizi umut Kırgın yüreklerin bir tek devası Necmiye Sarpkaya Umut düşler Gece ve düşlerim düşlerimde sen sen uzaksın uzak özlem özlem acı acı umut umut düşler umut seni düşler umut gecede seni düşler Umut Şimşek Umut Herkes gitti, kaldi umut! Her sey bitti, baldi umut! Gözümde fer, canimda can Tutundugum daldi umut! Feryad ederken, her zaman Imdadima geldi umut! Hasret cekerken sevince Kederimi aldi umut! Karamsarken, teselliye Kusandigim saldi umut! Isyan ederken, asiye Itaatkar oldu umut! Saklandigim dehlizlerde Kaybolunca buldu umut! Mutsuz oldugum zamanlar Ne, sikintim? bildi umut! Icimde pasli, pörsümüs Ne aci var, sildi umut! Korktugumda sigindigim Sarildigim, eldi umut! Hazan sarinca ruhumu Kokladigim güldü umut! Omrü ömrüm kadar uzun… Ben ölünce öldü umut! Abdulkadir Karaman Umut ol bir ağacın içine saklanmış, en koyu renk ol umut ol kolayca harcanmayacak boşluğa konulmayacak umut ol hep yarın gibi taze ve ağırbaşlı uzun çok uzun bir yol, umut ol sahipsiz bırakılmayacak kadar güzel ve zengin paylaşılmayacak kadar her pencerede açan rengi solmayan umut ol insanlığımızı tüketmemek için ve yoksa eğer yapacak başka işin umut ol sen bilsen de, bilmesen de bana umut ol yinede Cevat Çeştepe |
|