Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
peçeneklerin, özellikleri

Peçeneklerin Özellikleri

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peçeneklerin Özellikleri

Peçeneklerin Özellikleri
- İlk yurtları Aral gölü çevresi Hıristiyanlığı kabul edip savaşlarda Bizansa destek vermiştir
- Karadeniz'in kuzeyinde Don ve Dinyesper nehirleri arasındaki bölgeye yerleştiler
- Kiev Prensliğini yenerek, Rusların Karadeniz'e inmelerini engellediler
- 1071 Malazgirt Savaşına Bizans ordusu içinde ücretli asker olarak katıldılar Ancak Selçukluların kendileri gibi Türk olduklarını anlayınca Selçuklu ordusu saflarına katıldılar
- Edirne ve Trakya'nın Marmara kıyılarına kadar olan toprakları Bizans'tan aldılar
- İzmir Beyi ÇAKA BEY Peçeneklerle temas kurdu Buna göre Çaka Bey Peçeneklerle birlik olarak Anadolu ve Rumeli'den İstanbul'u kuşatmak istiyordu Ancak Bizans kurnaz bir politikayla, yine bir Türk topluluğu olan KUMANLAR'ı Peçenekler üzerine saldırtarak, Peçeneklerin dağılmasına sebep olmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com