Ben Ask'i Böyle Seyir Eyledim |
08-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ben Ask'i Böyle Seyir Eyledimbir kara diken misali körpe körpe kizanlarin yüregine batiyordu sanki ölümün bedava iscisi gibi biyiksiz oglanlarin mavzerine kursun birakiyordu yer ile gök arasinda herdaim ben ask'i böyle seyir eyledim sillesi agir, feryada sagir, aglayana gülüp geciyordu cinarlar daglar gibi yigitlerin boynunu büküyordu rüzgar ile meltem arasinda boran olup esiyordu hicran dolu ve zalim ben ask'i böyle seyir eyledim en bilge sözleri, en alimleri yalanliyordu en dövüsken cengaverlerin kilicini kiriyordu göz ile dudak arasinda yas olup akiyordu yazgiya ve kadere hakim ben ask'i böyle seyir eyledim pesine düsenlerin yollarina yol katiyordu yüregi üryan, akli abdal kiliyordu zehiri serbet eyleyip bade diye sunuyordu hem simyaci hem de hekim ben ask'i böyle seyir eyledim yarinlara ve dünlere düsman bugün ve burada yasiyordu kimi zaman bir an icinde var ve yok oluyordu kimi zaman destan yazip yüzyillarca kaliyordu cana can katip, candan can aliyordu hem fani hem de baki ben ask'i böyle seyir eyledim Kitabullah'ta adi yaziyordu yedi düvelin yedi deryasinda akiyordu su gibi icilip toprak gibi ezilip ates gibi yaniyordu hem nefesim hem de ecelim ben ask'i böyle seyir eyledim |
|